Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатські орієнтувальники змагались на Херсонщині та в сусідній Словаччині

Закарпатські орієнтувальники змагались на Херсонщині та в сусідній Словаччині

Закарпатські орієнтувальники змагались на Херсонщині та в сусідній Словаччині
ВІДЕО ДНЯ

На початку квітня у Херсонський області пройшли перші Всеукраїнські змагання орієнтувальників – особистий чемпіонат країни. Переможці визначалися у чотирьох номерах програми окремо для кожної з 14-ти вікових категорій. Участь в чемпіонаті  взяли майже півтисячі спортсменів – представників 19 областей та Києва. Були серед них і 15 закарпатців – вихованців Георгія Феча та Сергія Готри. На жаль, на загальному фоні ужгородці виглядали блідо. До активу можна зарахувати хіба що 5 місце Христини Бобер, здобуте першого дня на подовженій дистанції та 9 місце Андрія Василини на скороченій дистанції у передостанній день чемпіонату. Всі інші результати – в нижній частині протоколу з відставанням від 20 до 40 хвилин від лідерів.

В рамках цих змагань визначалися кращі команди серед позашкільних закладів. Серед 18 дитячо-юнацьких спортивних шкіл перемогла команда Ірпінської ДЮСШ з Київської області, на другому місці КДЮСШ Дніпропетровська, на третьому – Вінницької МДЮСШ №2. А ось серед 16 команд центрів туризму та будинків школярів саме юні туристи із Закарпаття виявилися сильнішими! Наші пішоходи майже на 70 очків випередили гуртківців обласного центру туризму, краєзнавства, учнівської молоді Херсонської обласної ради та вихованців Херсонського центру позашкільної роботи. Призерами стали вихованці Закарпатського ЦТКЕСум (директор Володимир Чепа) Христина Бобер з Кам’яниці (Ж-16) та ужгородець Віктор Андрійкович. Всій внесок у цей успіх внесли й  юні туристи з Ужгороду Станіслав Паламарчук, Валентин-Крістіан Вішколц, Денис Кононов, Вероніка Гуснай, Олександр Самсонов, Дарина Морозова, Андрій   Василина, Владислав Французов і Олександр Касьянов, та учні Кам’янецької ЗОШ з Ужгородського району Анастасія Кремінська і Михайло Балога.

Реклама

Ті, хто не зумів знайти коштів на поїздку до Херсону, брали участь у змаганнях неподалік рідного міста. Так, на запрошення Федерації спортивного орієнтування Словаччини у відкритих змаганнях, що проходили у Кошицях, виступили юні спортсмени-орієнтувальники з Мукачівської гімназії. Переможцями у своїх вікових категоріях стали Владислав, Катерина і Ніна Цепурдеї, срібну нагороду виборола Ірина Розман. Наступного дня, зранку взявши участь у фольклорному святі зустрічі весни (60. ročník Privítania jari) у Пряшеві, по-обіді закарпатці вже у сусідньому Кісаку стартували на дистанціях традиційного легкоатлетичного пробігу «Забіг долиною Горнаду» (Beh Hornádskou dolinou). В головній групі на напівмарафонській дистанції (21 км 97 м) з результатом 1 година 10 хвилин і 50 секунд переміг львів’янин Віктор Стародубцев, другим фінішував угорець Туді Левенте, третім – ужгородець Анатолій Малий. В дитячих категоріях серед 12-13-річних дівчат Ніна і Катерина Цепурдеї фінішували з п’ятим та шостим результатами, Ірина Розман – дев’ятою. В категорії хлопчиків 2005-2006 років народження Владислав Цепурдей показав сьомий час.

Автор: Олександр Цепурдей

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно