Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівець Сергій Расчупкін встановив новий національний рекорд з вибігання на Говерлу

Мукачівець Сергій Расчупкін встановив новий національний рекорд з вибігання на Говерлу

Мукачівець Сергій Расчупкін встановив новий національний рекорд з вибігання на Говерлу
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 5 червня, мукачівець Сергій Расчупкін та Валентина Шевченко з Чернігова встановили нові національні рекорди з вибігання на Говерлу. Нелегкий восьмикілометровий кам’янистий шлях з урочища Козьмещик, що знаходиться неподалік від Яблунецького перевалу на висоті 860 метрів над рівнем моря, до вершини найвищої гори України, висота якої 2061 метр, 26-річний закарпатець подолав за 58 хвилин і 25 секунд. Друге місце в абсолютному заліку зайняв львів’янин Олександр Ченікало, третє – Богдан Добрянський з Пустомитів.

Мукачівець Андрій Расчупкін – 29-річний інспектор патрульної служби – отримав нагороду за третє місце серед спортсменів не старших 29 років.

Реклама

Переможницею в змаганнях серед жінок стала неодноразова призерка Кубка і чемпіонатів світу з лижного спорту, учасниця трьох Олімпіад Валентина Шевченко. Ії результат – одна година і 10 хвилин. Другою – за 1 годину і 13 хвилин – на Говерлу вибігла багаторазова призерка чемпіонатів світу з гірського бігу полька Ізабелла Заторська, третьою – львів’янка Оксана Петрова (1:15). П’яте місце в категорії OPEN і перше – серед юніорок зайняла мукачівка Наталія Шозда – студентка факультету здоров’я Ужгородського Національного університету.

Ці змагання – Karpaty-Run 2016 – є спільним українсько-польським проектом. Для Заторської вони є черговим етапом підготовки до серпневого забігу на Ельбрус – найвищу вершину Кавказу, де полька намагатиметься встановити новий рекорд траси.

Реклама

На прес-конференції по закінченні турніру Ізабела Заторська подякувала організаторам за надану можливість взяти участь у цікавій та технічно надзвичайно складній гонці на Говерлу, а також відзначила своїх суперників за фантастичну дружню атмосферу і підтримку: - Я брала участь у багатьох змаганнях, і я можу з упевненістю сказати, що ця траса була дуже важкою і вимогливою. Я впевнена, що цей старт може по праву претендувати  на звання однієї з кращих гонок в Європі в альпійському стилі - сказала вона.

Попередні рекорд у забіганні на Говерлу був встановлений львівським спортсменом-орієнтувальником Ярославом Пажухом у 2013 році під час змагань Goverla Race і дорівнював 1 годині і 4 хвилинам.

Автор: Олександр Цепурдей

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно