Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Олександру Шуфричу пригрозили в’язницею через борги перед гравцями «Говерли»

Олександру Шуфричу пригрозили в’язницею через борги перед гравцями «Говерли»

Олександру Шуфричу пригрозили в’язницею через борги перед гравцями «Говерли»

Юрист Дмитро Коробко, який представляє інтереси екс-футболістів "Говерли" Дмитра Трухіна та Сергія Кузнєцова, розповів про те, як не залишає боротьбу з Шуфричем та збирається повертати борги своїх клієнтів.

ВІДЕО ДНЯ

Ужгородська "Говерла" не отримала атестату на найближчий сезон, а відтак й втратила свій професійний статус. Більшість футболістів, які виступали за цей клуб, вже залишили надію на повернення заборгованостей – питати банально нема у кого. Однак Дмитро Коробко вважає по-іншому.

– На даний момент "Говерли" вже нема, але борги ж залишилися. Чи є сьогодні важелі впливу, завдяки яким цей клуб може розрахуватися?

Реклама

– Звісно, є. Ми виграли апеляцію по справі Трухіна. Це перше рішення подібної категорії у судах загальної юрисдикції. Подібне відбулося вперше в історії України й вже набуло чинності. Щодо важелів впливу, то їх є два: перший – через державну службу, хоча у "Говерли" просто нема чого забирати. Другий – відкривати кримінальне провадження щодо того ж Шуфрича-молодшого, який за документами є посадовою особою. Перше кримінальне провадження ми відкриватимемо за невиплату заробітної плати, а друге – за невиконання рішення суду.

– На скільки років можуть засудити Шуфрича?

Реклама

– Років на 3 він цілком може сісти. Не тільки він, звісно, а й Іван Шіц, і головний бухгалтер Говерли. Коротко кажучи, виходить, що у Говерлі працювало незаконне злочинне угрупування.

– Керівники "Говерли" чітко заявляють про те, що рішення судів загальної юрисдикції не має на них жодного впливу, адже "Говерла" – футбольний клуб, який підпорядковується лише спортивним судам.

– Нехай вони суддям розповідають таке лайно! В мене є рішення державних судів по Кузнєцову та Трухіну, також є задоволена апеляція по Трухіну й скоро буде така ж по Кузнєцову. Державні суди не хвилює якась там спортивна юрисдикція. У суди спортивної юрисдикції можна звертатися тоді, коли сторони нормальні, а коли натрапляємо на відвертих злочинців, яким є пан Шуфрич, тут вже треба грати за іншими правилами, й ці дитячі ігри з юрисдикцією можна забувати. Треба звертатися до державних судів й правоохоронних органів, у яких справді є можливість захистити права громадян. Ніякі кодекси ФІФА та УЄФА не може обмежити право громадянина звернутися до суду. Не існує таких заборон.

Реклама

З 14 липня, з моменту набуття чинності рішення Галицького районного суду міста Львова (це день, коли воно було оголошене в судовій залі) Шуфрич, як посадова особа, має його виконати. Якщо ж ні, то ми звертаємося до поліції та прокуратури із заявою про злочин.

– Скільки Шуфрич має часу, аби виконати це рішення?

– У нього вже нема часу. Ми вже зараз відкриватимемо кримінальне провадження. Якщо ж брати виконавче провадження, то півроку. Спочатку державні виконавці дають тиждень на добровільне виконання, а вже потім накладають арешти на майно та рахунки. Але тут інший випадок, в якому Шуфрич повинен виконувати рішення суду вже зараз, адже рішення вже набуло чинності. Я ще почекаю рішення по Кузнєцову (воно буде 28 липня) і на початку серпня вже будемо порушувати ці кримінальні провадження.

Нагадаємо, нещодавно колишній директор Говерли Іван Шіц заявив про те, що клуб змінить назву і заявиться в аматорський чемпіонат України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно