Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатські баскетболісти здобули золоті та срібні нагороди Міжнародного спортфестивалю в Угорщині

Закарпатські баскетболісти здобули золоті та срібні нагороди Міжнародного спортфестивалю в Угорщині

Закарпатські баскетболісти здобули золоті та срібні нагороди Міжнародного спортфестивалю в Угорщині

В угорському місті Копошвар відбувся 12 Міжнародний спортивний фестиваль. 4500 учасників з понад 30 країн приїхали до невеличкого угорського містечка. Юні закарпатські баскетболісти змагалися у чотирьох вікових категоріях – 10, 12, 14 та 16 років. Додому наші хлопці повернулися із тріумфом: 12-річні та 14-річні команди стали срібними, а 10-річні свій дебют святкували із золотими нагородами.

ВІДЕО ДНЯ

«Ми уже третій рік їздимо на цей міжнародний фестиваль. Він відбувається не тільки з баскетболу, а й з інших ігрових видів спорту: це футбол, гандбол, волейбол. У нас було 4 команди в чотирьох категоріях. Найстарші поїхали не найсильнішим складом, поїхали на рік молодші, грали 15-річні. Взагалі серед тих, хто змагався, у кожній категорії було по 7-8 команд. Були категорії, де тільки угорські та українські команди боролися. А також були збірні з Голландії, Німеччини, Індії та навіть Єгипту», – говорить Олександр Зубковський, тренер, голова Федерації баскетболу Закарпаття

Антону Лєонову – 14 років. З них 5 – він займається баскетболом. На турнірі у Копошварі грав за дві вікові категорії: з командою 14-річних отримав срібні нагороди. До слова, юнак є однією із баскетбольних спортивних надій краю. Він вже встиг пограти за БК «Хімік», який вважається одним із кращих в Україні, та стати кращим нападником у своїй віковій групі.

Реклама

«Ми зайняли друге місце у категорії U14, і не вийшли із групи у категорії U16. У фіналі ми програли Львову. Не вистачило нам захисту, не відпрацювали у захисті. Я уже 5 років баскетболом займаюся, якщо би вийшло – хотів би зіграти у Суперлізі. І все», – каже Антон Лєонов, баскетболіст.

Сашко Варга у баскетболі 7 років. На турнірі в Угорщині був уже втретє, і уже третій рік поспіль – зі срібними нагородами. Тепер мріє про медалі вищого ґатунку та прагне розвиватися саме із командою закарпатських баскетболістів.

Реклама

«Одна команда, за яку я грав, 2002 року народження, зайняла друге місце, програвши 5 очків львів’янам. Так сталося, що ми грали дві гри в день, півфінал і фінал, дуже важко було переключитися з гри на гру, сконцентруватися на грі, не мати сил дограти. Але ми задоволені нашою грою і нашим результатом. У віковій категорії 2004 року народження ми теж стали другими, у фіналі програли місцевій команди, гравці якої на два роки старші. Плюс там суддя був угорець, допоміг трохи їм. Але ми задоволені, що перший рік ми з малими зіграли і відразу друге місце зайняли», – Олександр ВАРГА.

Артем – найменший в ужгородській баскетбольній команді. Хлопцеві всього 8, але він уже грає із командою 10-річних. І саме він є одним із чемпіонів Міжнародного спортивного фестивалю в Угорщині. Каже: баскетбол допомагає виховувати характер, тому Артем якомога довше прагне бути частиною закарпатської команди

«Я грав за команду 10-річних, і ми зайняли 1 місце із 4 команд. У фіналі грали з Угорщиною. Поки що мені нормально вдається грати, але бувають такі моменти, коли мені не вдається нормально боротися, бо на мене іде великий гравець, вищий, і я нічого не можу зробити. Я планую грати до тих пір, поки не виросту і не буду якимось старим», – говорить Артем Петечел, баскетболіст.

Реклама

Щодня у наших юних баскетбольних талантів – вихованців Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи (Ужгород) – тренування на відкритих майданчиках. У дощову погоду займаються у третьому залі «Юності». Влітку практикують грати і у стрітбол.

Команди усіх вікових категорій в Ужгороді тренують два тренери – Олександр Зубковський та Василь Товтин. Наразі готуються до старту регулярного чемпіонату України, який відбуватиметься із вересня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно