Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатські регбісти привезли золоті та срібні нагороди з турніру в Угорщині

Закарпатські регбісти привезли золоті та срібні нагороди з турніру в Угорщині

Закарпатські регбісти привезли золоті та срібні нагороди з турніру в Угорщині

В угорському місті Вац, поблизу Будапешта, відбувся перший Міжнародний Карпатський кубок із регбі-7. Змагалися команди зі Словаччини, Угорщини та України. Закарпатські спортсмени виступали у трьох вікових категоріях – «Юнаки-16», «Юнаки-18» та «сеньйори» (дорослі). Додому, в Ужгород, наші хлопці повернулися з тріумфом: два чемпіонські титули та срібні нагороди.

ВІДЕО ДНЯ

"Змагання не перші, але міжнародний досвід ужгородський – перший. Змагання виникли спонтанно, нам запрошення прислали тільки за місяць до початку змагань. Наша українська дійсність не дозволили вивести усіх на турнір, не встигли оформити документи. Але факт такий – ми приїхали трьома командами та успішно виступили. Маємо хороші досягнення. Це говорить, що українське регбі на теренах Центральної та Східної Європи все-таки досить сильне. Навіть з досвідченими командами угорськими, за які справді грали мужики під 30 років, ми не мали особливих проблем, за рахунок техніки та розуміння гри. Хлопці їх обіграли і я щасливий тим", – мовив Віктор Мельничук, тренер РК "Корзо".

Наші юнаки у категорії 16-річних почали свою переможну ходу із перших поєдинків турніру. У фіналі обіграли сильних словацьких суперників – команду Пештян із рахунком 19:5. Один із учасників нашої чемпіонської команди – Богдан Данко — грає у регбі всього півтора року. Для хлопця це перший досвід міжнародних виступів.

Реклама

"Потрапив я у регбі так, що мене сюди привів мій однокласник, займаюся тут близько півтора року, це перші міжнародні змагання. Друга гра була найтяжча, з командою Угорщини. Суперник був непростий, більш досвідчений, хлопці були більші за нас. Ми не здавалися, виграли: прийшли за своїм – і забрали своє", – сказав Богдан Данко, гравець РК "Корзо" (юнаки-16).

Сергій Васько уже досвідчений регбіст. У цьому виді спорту хлопець уже 8 років. Довелося пограти і за національну юнацьку збірну та навіть здобути міжнародні звитяги. З регбійним клубом «Корзо» — це перші змагання на закордонній арені. Однак Сергій впевнений – це тільки початок. У фіналі Юнаки-18 впевнено обіграли угорську команду Естергома 30:5.

Реклама

"До цього я займався футболом, хотів стати футболістом. А потім друзі мене з собою взяли на тренування, я прийшов, сподобалося, регбі – це круто, контактний вид спорту, мене затягнуло і уже 8 років займаюся. Я вже виступав на Чемпіонаті Європи (U-18) двічі, навіть одного разу вийшло отримати перемогу на Європі у Тулузі. В усіх зараз ми виграли. Найтяжчими суперниками були словаки — але ми виграли і взяли перше місце", – зауважив Сергій Васько, гравець РК "Корзо" (юнаки-18).

Мартін Масагутов грає за дорослу команду «Корзо». На Міжнародному Кубку Карпат закарпатським регбістам довелося протистояти Національній збірній Угорщини. Однак, наші сеньойори змогли дати достойний бій досвідченим угорським суперникам та у підсумку привезти до Ужгорода срібло.

"У нас суперниками були угорські і словацькі команди. Найтяжчі – це були угорці, це професійні досить гравці, з доброю фізпідготовкою. Плануємо далі продовжувати грати у регбі, ще раз відвідати Карпатський кубок, відіграти ще раз і показати, що ми можемо перемогти. Хочемо продовжувати брати участь у міжнародних турнірах, виступати і в українських змаганнях, продовжувати грати", – каже Мартін Масагутов, гравець РК «Корзо» (дорослі).

Реклама

Після першого Міжнародного Карпатського Кубку оргкомітет вирішив зробити турнір щорічним і, за можливістю, «кочівним»: щоразу столицею регбі ставатиме нове місто іншої країни. Крім того, було створено «Спортивну лігу Карпатського регіону» з 8 країн Карпатії, Україна – одна із них. Щодо закарпатських регбістів, то наразі вони тренуються на території природничо-гуманітарного коледжу УжНУ та у Перечині, є учасниками національного чемпіонату та розвивають дитяче регбі. А ще – шукають нові таланти для занять цим по-справжньому чоловічим видом спорту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно