Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Рахові пройшов міжрайонний шаховий турнір

У Рахові пройшов міжрайонний шаховий турнір
ВІДЕО ДНЯ

В суботу, 1 жовтня, в Рахові змагались вихованці шахових гуртків дев’яти населених пунктів Рахівщини та Тячівщини. У міжрайонному шаховому турнірі взяли участь команди з Тересви, Солотвина, Дубового, Тернова, Великого  Бичкова, Кобилецької Поляни, Рахова, Білина та Ясіня. Ініціатором та спонсором проведення цього шахового турніру став народний депутат України Василь Петьовка, за сприяння якого в даних населених пунктах минулого року відкрилися шахові гуртки. Протягом року учні вчилися теорії та набували практики шахової гри в гуртках, і вже під час змагань показували свою майстерність.

Загалом у турнірі, що проходив у Рахівському районному будинку культури взяли участь 82 учні. Змагались окремо учасники молодшої вікової категорії – до 12 років та старшої  вікової – старші 12 років.

Реклама

Незалежне суддівство здійснювали представники Мукачівської міської та Рахівської районної шахових федерацій.

В результаті гострої та безкомпромісної боротьби серед молодших  шахістів перемогу виборов Марущак Мирослав з Великого Бичкова, другим став Руснак Ярослав з Кобилецької Поляни, третє місце у Косенка Михайла з Тересви. А перспективний гравець Франц Віталій з Ясіня, набравши однакову кількість очок з переможцями, отримав приз за найкращу зіграну партію в своїй віковій категорії. Вони отримали у винагороду від народного депутата України Василя Петьовки грамоти та дерев’яні шахові дошки з наборами фігур. Відзнаку (грамоту та статуетку) отримав і наймолодший учасник турніру – Айдинян Арсен з команди Тересви, якому у вересні виповнилося 7 років.

Реклама

Серед старших шахістів-гуртківців, в категорії понад 12 років, Покиньчереда Андрій з Рахова та Ковач Олександр з Дубового, які, відповідно, набравши по 6 очок, зайняли перше та друге місця. На о,5 очка менше та третє місце у рахівчанина Попадича Івана. А найкращу партію серед старших шахістів зіграла Кузьмик Христина з Великого Бичкова. Всі вони отримали заслужені нагороди від народного депутата України.

Дипломами турніру відзначили і найкращих шахістів кожного шахового клубу. Всі учасники змагань отримали у подарунок книгу-підручник І.Хабінця «Третій розряд за 100 днів» та  велику кількість позитивних емоцій.

Помічник народного депутата Василя Петьовки Михайло Штефко нагородив переможців та передав учасникам турніру вітання від  народного депутата України з побажаннями успіхів у навчанні та спорті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно