Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Хусті проходить V етап Кубка чемпіонату України з мотокросу

У Хусті проходить V етап Кубка чемпіонату України з мотокросу

У Хусті проходить V етап Кубка чемпіонату України з мотокросу
Головні мотозмагання країни проводяться саме на Закарпатті.
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 23 жовтня, Хуст приймає V етап Кубка чемпіонату України (Західний регіон) з мотокросу та Кубок пам’яті заслуженого майстра спорту СРСР Миколи Січа з мотоциклетного спорту.

У змаганнях на «залізних конях» беруть участь 70 учасників із Західної України. Представлено 7 команд: «Мукачево СТК», «Хуст-Екстрім», із Великого Березного, Львова, Волині, Ужгородської обласної дитячо-юнацької школи та Іршави.

Реклама

Серед учасників – як дорослі, досвідчені гонщики, титуловані, добре відомі в Європі кількаразові чемпіони, серед яких Андрій Кричфалушій, так і аматори, навіть п’ятирічні хлопці. Зокрема, наймолодшому спортсмену Валентину Кудрявцеву з Великого Березного всього 4,5 років, найстаршому – Борису Балажу з Мукачева виповнилося 69 років.

«Змагання проходять на високому рівні. Траса є дуже перспективною: по-перше, має вдале географічне розташування - близькість кордонів, по-друге, безпечна, відповідає всім вимогам мотокросу. Тому будемо клопотати про проведення тут одного із етапів чемпіонату Європи», – зазначив голова федерації Закарпатського осередку мотоспорту Віктор Стегура.

Реклама

Задоволений рівнем змагань і народний депутат України Валерій Лунченко, який після майже 5-річної перерви у мотоциклетних турнірах таки піддався спортивному азарту і осідлав «залізного коня» на рідній хустській трасі.

«На Хустщині досить давні традиції мотоспорту. Бачите, і сьогодні вболівальників вистачає. Тут завжди любили цей мужній вид спорту. Намагаємося підтримувати його розвиток, залучати молодь, адже бачимо хороші результати. Свідченням цьому є успішні виступи наших спортсменів, зокрема команди «Хуст-Екстрім» на етапах Кубка країни та регіональних змаганнях.Відрадно, що цьогоріч передбачена й фінансова підтримка команди з боку міської влади», – розповів Валерій Лунченко.

До слова, після урочистого відкриття міським головою Володимиром Кащуком змагань, атмосферу справжнього свята на масштабній спортивній події створив виступ добре знаного в краї та за його межами запального фольклорного колективу «Хустяни» (керівник Олександр Анишинець). Колоритні музики розважали відвідувачів в’язанкою закарпатських пісень.

Реклама

А на трасі все ще триває запекла боротьба за путівку на фінал Кубка України з мотоспорту, що пройде 29 жовтня у Києві. Наразі, лідирує команда «Хуст-Екстрім».

V етап Кубка чемпіонату України (Західний регіон) з мотокросу та Кубок пам’яті заслуженого майстра спорту СРСР Миколи Січа з мотоциклетного спорту проходять за підтримки Хустської міської ради та благодійного фонду «Ваше майбутнє».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно