Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Гірськолижний комплекс на Мукачівщині може стати тренувальною базою всеукраїнського рівня

Гірськолижний комплекс на Мукачівщині може стати тренувальною базою всеукраїнського рівня

Гірськолижний комплекс на Мукачівщині може стати тренувальною базою всеукраїнського рівня

Спортивно-туристичний комплекс «Синяк» – один з п’яти об’єктів, які стоять у пріоритеті Федерації лижного спорту України на 2017 рік.

ВІДЕО ДНЯ

Розвиток гірського лижного комплексу став головною темою зустрічі очільника Мукачівського району Сергій Гайдая з першим віце–президентом Федерації лижного спорту України, членом НОК України Володимиром Малежиком, – йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.

Гірськолижна база вперше після довгої перерви, обумовленої відсутністю снігового покриву, запрацювала у цьому році.

Реклама

Комплекс має всі критерії, щоб стати тренувальною базою Федерації лижного спорту України. Також доцільним Федерація бачить побудову спортивної школи з гірськолижного спорту, – зазначив Володимир Малежик під час зустрічі.

Нестабільність погодних умов та порівняно м’які зими, які часто бувають на Закарпатті – не завада для розвитку зимніх видів спорту. Ситуацію можна коригувати за допомогою штучного снігу. У придбанні спеціальних гармат та ретраку ( техніки для трамбування та вирівнювання сніжного покрову на гірськолижних трасах) також може сприяти Федерація.

Реклама

Для реалізації амбітного проекту з розвитку СТК «Синяк» потрібно докласти багато зусиль та вишукати кошти для спів фінансування з місцевих бюджетів.

Про готовність до співпраці з Федерацією заявив голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай:

«Наша зустріч з паном Малежиком стала відправною точкою з відродження гірськолижного спорту на Мукачівщині, – зазначає керівник району, – ми обговорили важливі аспекти проекту, то ж крок за кроком здійснюватимемо його реалізацію».

Реклама

Також керівник району додав, що Мукачівщина може надати весь спектр туристичних послуг як спортсменам, так і любителям гірськолижного спорту.

До слова, спортивно–туристичний комплекс «Синяк» може стати багатофункціональним об’єктом, адже лежить в основі створення байк–парку, ідеологом якої є досвідчений велогонщик Артем Топчанюк.

Зазначимо, Артем, який також був присутнім на зустрічі, наразі є один з організаторів зимового відпочинку на СТК «Синяк».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно