Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом у гарних умовах і під керівництвом професійного тренера»

Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом у гарних умовах і під керівництвом професійного тренера»

Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом у гарних умовах і під керівництвом професійного тренера»

Президент Всеукраїнської Асоціації жіночого футболу України та голова Комітету жіночого футболу Валерій Лунченко розповів журналістам прес-служби ФФУ про завдання організації, своїх перших кроках на посаді її керівника, викликах, які стоять перед грою мільйонів у нашій країні, та перспективи збірних і клубних команд. 

ВІДЕО ДНЯ

– Валерію Валерійовичу, перш за все, вітаємо Всеукраїнську Асоціацію жіночого футболу з прийняттям у тимчасові члени ФФУ, а Вас особисто – із затвердженням головою Комітету жіночого футболу.

– Дякую Вам. Я, в свою чергу хочу подякувати президенту Федерації футболу України Андрію Павелку та шановним членам Виконавчого Комітету за довіру, і впевнений, що завдяки такій підтримці ми разом піднімемо дівочий та жіночий футбол на якісно новий рівень.

Реклама

– Якими будуть Ваші перші кроки на новій посаді?

– Перші кроки вже робляться. Останнім часом я намагався познайомитися та поспілкуватися з людьми, від яких безпосередньо залежить, яким буде дівочий та жіночий футбол в Україні.  Зустрівся з нашою молодіжною збірною та її тренерським  штабом на  чолі з головним тренером Наталією Зінченко після впевненої перемоги дівчат на Турнірі розвитку УЄФА в Казахстані. 

Реклама

Отримав велике задоволення від гри наших наймолодших футболісток та познайомився з тренерами міжрегіональних Центрів розвитку дівочого футболу на фінальних матчах в Умані. Побачив гру нашої національної жіночої збірної проти збірної Польщі. А також був приємно вражений  інтересом вболівальників міста Буча до жіночого футболу. 

Наразі перед нами стоїть актуальне  завдання: за допомоги обласних федерацій та керівників осередків Асоціації провести своєрідну «інвентаризацію» жіночого футбольного господарства в країні. Скільки і де у нас фактично, а не на папері,  займаються футболом дівчат, яка кількість тренерів, арбітрів… І, з урахуванням реальної ситуації та обмінявшись думками з усіма задіяними в процесі спеціалістами, відкоригувати та реалізовувати плани розвитку жіночого футболу. 

Проведена велика підготовча робота, і вже зараз можна проанонсувати  запуск тестової версії сайту Асоціації  http://www.womensfootball.com.ua. Впевнений, що завдяки новій веб-сторінці та нашим сторінкам у соціальних мережах шанувальники жіночого  футболу матимуть змогу отримувати більше цікавої та оперативної інформації. 

Реклама

– На Вашу думку, які найбільші виклики наразі стоять перед жіночим футболом у нашій країні? Якими Ви бачите перспективи розвитку жіночого футболу в Україні?   

– Найбільша проблема і відповідно виклик, на мій погляд, – це зміна ставлення до жіночого футболу: від зверхнього, другорядного до рівного та пріоритетного. Ті країни, де свого часу розвиток дівочого та жіночого футболу поставили в пріоритет (наприклад, Німеччина, США, Ісландія) мають і здорову молодь, і чудові спортивні результати збірних. І перспективи бачу саме в зміні погляду на жіночий футбол з боку різних гілок влади, керівників футбольних та спортивних організацій. А це, в свою чергу, має допомогти у збільшенні фінансування, покращенні інфраструктури, соціальному захисті тренерів та інших важливих складових розвитку жіночого футболу.                                                  

– Як створення Асоціації може допомогти у розвитку жіночого футболу?

– Асоціація має стати важливою  ланкою у чіткій структурі управління та розвитку  футболу в Україні. Визнаючи виняткові права, які надані ФФУ державою, представляти і розвивати футбол  України,  Комітет виконує, так би мовити, законодавчі функції. Забезпеченням діяльності жіночих збірних займається структурний відділ ФФУ, а Асоціація спільно з ФФУ та потенційними спонсорами, в перспективі, згідно наділених федерацією повноважень, буде організовувати Всеукраїнські заходи з дівочого та жіночого футболу.

– Як взагалі Ви зацікавились жіночим футболом та вирішили віддавати йому час, знання та нерви?

– У цьому житті я хочу зробити щось корисне, випробовую себе в різних напрямах. І в мене ростуть дві доньки, які також можуть себе спробувати в спорті і, можливо досягти значних успіхів. 

– У вересні національна жіноча збірна України стартує у відборі ЧС-2019. Як вважаєте, які шанси у «синьо-жовтих» на вихід із групи? 

Реклама

– Жіноча національна збірна України – це наша головна надія та гордість. Зараз у неї є проблеми. Ми їх вирішимо. Збірна має відчувати постійну турботу та увагу. Якщо вони зростатимуть, покращуватимуться шанси. 

– Зараз УЄФА та ФІФА фокусує активну увагу на жіночому футболі. Як, на Вашу думку, можна залучати маленьких дівчаток до занять грою номер один в Україні?

– Дійсно, головні футбольні організації, усвідомлюючи величезний потенціал розвитку гри мільйонів саме за рахунок дівочого та жіночого футболу, приділяють цьому питанню величезну увагу. Наші головна мрія і завдання – дати кожній українській дівчинці можливість прийти до найближчої ДЮСШ, де в неї будуть всі умови, щоб займатися футболом під керівництвом професійного тренера. 

– Дякую Вам за спілкування та бажаю Вам успіхів у роботі!

– Щиро дякую! Намагатимемося надати дівочому та жіночому  футболу нове життя!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно