Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівець успішно виступив на міжнародному турнірі у Швеції

Мукачівець успішно виступив на міжнародному турнірі у Швеції

Мукачівець успішно виступив на міжнародному турнірі у Швеції
ВІДЕО ДНЯ

Мукачівець В’ячеслав Мухідінов успішно виступив на міжнародному турнірі зі спортивного орієнтування ”О-Рінген”.  Ці традиційні змагання щорічно з 1965 року проводяться в середині літа у Швеції і збирають понад 18 тисяч учасників (рекорд – 25021 особа). Перемога на ”O-Рінгені” серед орієнтувальників часто вважається другою за значимістю після чемпіонату світу.

Учасники змагаються у різних вікових категоріях: еліта (її склад визначається організаторами) та окремо у вікових групах від Ч-10 і Ж-10 (серед тих, кому ще не виповнилося 10 років ) до Ч-90 і Ж-90 (спортсменів, не молодших 90 років!).

Реклама

В’ячеслав Мухідінов, виступав у категорії майстрів, не молодших 40 років, де змагалися 114 учасників. Закарпатець виграв другий етап змагань, випередивши найближчого з суперників на хвилину і 58 секунд. Після третього дня В’ячеслав ще зберігав другу позицію у загальному заліку, але помилка на четвертому етапі відсунула його на шосте місце.

На старт фінальної десятикілометрової гонки з роздільним стартом Мухідінов вийшов через п’ять хвилин після лідерів і зробив, здавалося, здавалося неможливе – наздогнав їх! У підсумку, показавши найкращий результат дня (45 хвилин і 52 секунди), мукачівець фінішував четвертим, через декілька секунд після призерів. А переможцями стали Матіяс Ніглі  з Швейцарії та шведи Мартин Іварсон і Томмі Андерсон

Реклама

В’ячеслав Мухідінов – випускник ЗОШ №1 міста Мукачева, є вихованцем клубу спортивного орієнтування ”Товариш”. Став одним із найуспішніших українських спортсменів-орієнтувальників, брав участь у п’яти чемпіонатах світу, був призером чемпіонату Європи з рогейну, єдиним на Закарпатті чотириразовим переможцем Всеукраїнських спортивних ігор, багаторазовим чемпіоном України, Угорщини та Словаччини.

Крім СК ”Товариш”, виступав за словацький клуб ”Даргов” з Кошіце, угорський ”Вошуташ” з Ніредьгази,  данський клуб “Фарум” та ”Турун Метсанкавият” з Фінляндії. У 2012-2013 роках працював тренером одного з найкращих у Норвегії клубів спортивного орієнтування КОК (Kristiansand Orienterings klubb) з міста Крістіансанн. З 2014 року очолює юніорську команду клубу ”Варег” (Varegg Fleridrett) з міста Берген.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно