Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатка стала чемпіонкою світу з фехтування на візках

На Закарпатті відтепер є ще одна спортивна чемпіонка світу. У Римі в Італії на світовій першості з фехтування на візках наша Надія Дьолог разом із Євгенією Бреус, Наталією Морквич та Ольгою Єсіною стали найсильнішими у командних змаганнях шаблісток!

ВІДЕО ДНЯ

За золоті нагороди дівчата боролися з господарками турніру, одними із найсильніших фехтувальниць світу, — італійками. Поєдинок був непростий. Але перемога за українськими мушкетерками — 45:31.

«Ми виграли, розумію: я – чемпіонка світу. Приїхала додому і думаю собі: у мене у житті нічого не змінилося. Є розуміння, що потрібно далі працювати, аби вибороти аналогічну нагороду в особистому заліку таку медаль», – розповідає спортсменка.

Реклама

Тренер наших фехтувальників на візках не приховує радості за вихованців. Тим більше, що для Надії ці найважливіші світові змагання року – перші у кар’єрі. І хоч в індивідуальних змаганнях наразі – без медалей, наставниця переконана: спортсмени не здадуться і привезуть на Закарпаття ще не одну нагороду.

Виїжджати на міжнародні змагання закарпатцям активно допомагає обласний центр «Інваспорту» та його очільник Андрій Чегіль, а також Ужгородський національний університет: проректор Ігор Король та декан ф-ту здоров’я та фізичного виховання Іван Миронюк, а також завкафедри фізвиховання Іван Маріонда.

Реклама

Після повернення додому, закарпатські спортсмени одразу приступили до тренувань, адже попереду найважливіші національні змагання – Чемпіонат України. А там – нова боротьба за місця на п’єдесталі.

«Ми з тренером зрозуміли свої помилки, будемо надалі працювати і працювати, щоб і надалі медалі привозити на Закарпаття, прославляти Україну, щоб доводити, що ми сильні, конкурентноспроможні, – зазначає Надія Дьолог. – Дуже мрію, аби суперники, сідаючи на станок, чітко знала – буде все не дуже просто. Ми уже готуємося до Чемпіонату України, який 13 грудня буде у Києві». Докладніше – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно