Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Угорці переносять проект футбольної академії з Мукачева в Ужгород та Дерцен

Угорці переносять проект футбольної академії з Мукачева в Ужгород та Дерцен

Угорці переносять проект футбольної академії з Мукачева в Ужгород та Дерцен
Днями обговорили деталі розбудови футбольної академії на Закарпатті. Зазначається, що не знайшовши співпраці з Мукачіською міською владою, угорці переносять проект в Ужгород і Дерцен.

Не знайшовши співпраці з Мукачіською міською владою, угорці переносять проект в Ужгород і Дерцен.

ВІДЕО ДНЯ

У облдержадміністрації обговорили деталі розбудови Футбольної академії на Закарпатті – масштабного спортивного проекту, який реалізується за кошти Угорщини в рамках міжурядової українсько-угорської угоди у співпраці з обласною Федерацією футболу України та за підтримки футбольного клубу «Варда» Кішварда» (Угорщина).Про це повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля.

Закарпатську сторону представляли голова ОДА Геннадій Москаль та його перший заступник Іван Дуран, угорську – один із засновників Благодійного фонду підтримки спортсменів та футболістів «Академія футболу «Карпатія» Аттіла Ревес та Золтан Модьор, котрий свого часу організовував перший матч футбольної збірної України та Угорщини в квітні 1992 р., а тепер буде консультантом проекту.

Реклама

На початку зустрічі А.Ревес наголосив, що масштабний спортивний проект реалізується через неприбуткові організації та фонди і не має жодного бізнесового підґрунтя.

– На сьогодні ми визначили два основні місця розбудови Академії – це м.Ужгород і с.Дерцен Мукачівського району, – зазначив А.Ревес. – В Ужгороді на базі Спортивної дитячої юнацької школи олімпійського резерву (СДЮШОР) покращимо спортивну інфраструктуру та умови для проживання для дітей. Це включає реконструкцію стадіону «Авангард» та побудову спеціального центру для відбору талановитих дітей із спортивними майданчиками в с.Середнє Ужгородського району. У Дерцені планується будівництво цілого комплексу – гуртожитків, спортивних майданчиків, футбольних полів. Діти здобуватимуть середню освіту на базі сільської загальноосвітньої школи (яка може прийняти додатково кілька сотень учнів), а після обіду тренуватимуться на спортмайданчиках. Кандидатів на навчання в академії підбиратимуть не тільки із Закарпаття (хоча область буде пріоритетом, особливо гірські райони), але й з інших регіонів України. Принципово те, що ніякої сплати з боку батьків за навчання й тренування дітей не буде. Заклад діятиме за зразком Футбольної академії у Кішварді (Угорське містечко поблизу кордону з Україною). Спочатку ми намагалися розбудувати Академію в Мукачеві, але за півтора роки зрозуміли, що співпраці з міською владою не виходить. Тому цей масштабний проект перенесли в інші місця області.

Реклама

– Закарпатці давно заскучили за справжнім футболом, – наголосив у свою чергу Г.Москаль. – Область має дуже давні футбольні традиції, найдавніші, ніж будь-який інший регіон України. Зараз Закарпаття переживає певний «футбольний занепад», але академія здатна надати цьому виду спорту потужного поштовху. Тому ми будемо робити все для її становлення і розвитку.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно