Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Ужгородський пауерліфтер став семиразовим чемпіоном України

Ужгородський пауерліфтер став семиразовим чемпіоном України

Ужгородський пауерліфтер став семиразовим чемпіоном України

Серію всеукраїнських змагань з пауерліфтингу, що проходять у місті Коломия, продовжив чемпіонат України з класичного жиму лежачи (без застосування спеціального екіпірування), в якому взяли участь 14-ть закарпатських силачів.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільшого успіху з них домігся 38-річний майстер спорту міжнародного класу з Ужгорода Олександр Шляхта (тренер Андрій Федорішко), котрий виступав серед чоловіків у ваговій категорії до 83 кг. Вже у першому підході, піднявши при власній вазі 79 кг 187,5 кг, він забезпечив собі «золото», у другому – подолав 192,5 кг, що на 7,5 кг вище його ж рекорду області, а у третій спробі штурмував 200 кг, але поки що невдало.  Олександр вже сьомий раз став чемпіоном України  і зараз готуватиметься до виступу на чемпіонаті світу, що пройде у травні у Фінляндії. У ваговій категорії до 74 кг змагались двоє наших атлетів: минулорічний чемпіон країни у вазі до 66 кг Іван Телегій з Ужгорода ще не освоївся серед важчих атлетів і посів 7-ме місце, а Іван Візанті з Мукачівщини – 9-те.

Серед юніорів віком до 23-х років віце-чемпіонами стали представник Мукачівського району Едуард Бошинда з результатом 125 кг у категорії до 66 кг і ужгородець Максиміліан Лабінський, котрий підняв 182,5 кг серед спортсменів, не важчих за 105 кг. У третьому підході Максиміліан подолав і переможні 187,5 кг, але зробив це за якусь частку секунди до команди старшого судді, тож спробу справедливо не було зараховано. Бронзову юніорську нагороду у вазі до 59 кг з результатом 82,5 кг здобув Мілан Ботош з Мукачева, а Валерій Дудаш з Перечинщини посів 4-те місце у ваговій категорії до 66 кг з показником 110 кг і приніс вагомі очки команді.

Реклама

Серед юнаків, не старших за 18 років, двоє закарпатців стали чемпіонами. Золоті медалі вибороли мукачівці Себастьян Гряділь (тренер Микола Красилинець), котрий підняв 70 кг у вазі до 53 кг і Михайло Когут (тренери Михайло Рошко, Катерина Пліс) з результатом 125 кг серед спортсменів, не важчих за 74 кг. Юнацьким віце-чемпіоном України у ваговій категорії до 59 кг з результатом 95 кг став Мілан Бряник з Мукачева, четверте місце посів його земляк Олександр Белко (до 53 кг), п’ятими фінішували також мукачівці Богдан Лендєл (до 59 кг) і Ерік Фогел (до 74 кг). У командному заліку закарпатські юнаки посіли другу сходинку п’єдесталу пошани.

Тепер у Коломиї стартував чемпіонат України з пауерліфтингу (триборство), в якому візьмуть участь четверо закарпатських силачів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно