Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Найсильніші люди планети вперше з’їхались на World Strongman Championship до закарпатського міста

Найсильніші люди планети вперше з’їхались на World Strongman Championship до закарпатського міста

Дев’ять країн, двадцять два учасника і сотні, а то – й тисячі вболівальників… Хуст на один день перетворився на потужну спортивну арену, куди з’їхалися найсильніші чоловіки планети.

ВІДЕО ДНЯ

«World Strongman Championship» у ваговій категорії до 110 кг вперше відбувся у закарпатському місті. Відкрили ж потужні міжнародні змагання: організатор, президент Федерації стронгмену України – Сергій Конюшок, міський голова – Володимир Кащук та народний депутат України – Валерій Лунченко.

Серед учасників – найбільше українців, що збільшувало шанси України стати переможницею. Слід відмітити, що участь у чемпіонаті взяв і один представник із Закарпаття. Денис Бережник із Хуста – стронгмен відносно недавно. Всього 8 місяців, як хлопець займається цим видом спорту. Два тижні тому вперше взяв участь у Чемпіонаті України і увійшов у десятку фіналістів. Однак на цьому зупинятися не збирається. Каже: має мету – стати чемпіоном – і йтиме до неї до кінця.

Реклама

Понад два десятки богатирів із різних країн спочатку мірялися силами у семи вправах. З них три – кваліфікаційні і тайм ліміт кожної становив 60 секунд. Таєр фліп відкрив вправи, лог ліфт продовжив. А так звана «прогулянка фермера» – їх завершила. За усім цим спостерігала суддівська четвірка, яку очолив Заслужений майстер спорту України, багаторазовий Чемпіон, володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» – Василь Вірастюк. За підсумками вправ кваліфікації судді обрали 10-ку найкращих атлетів, котрих у фіналі ще чекали чотири силові випробування. Сюди увійшли 5 країн – це Польща, Білорусь, Іран, Латвія і Україна. У фіналі кожна вправа тривала 90 секунд. Тут спортсмени виконали трек пул з канатом, а також змагалися у різних естафетах. Кулі Атласа закінчили змагання. впродовж усього дня силачі боролися за титул Чемпіона світу.

Боротьба була запеклою, видовищною та вражаючою від самого старту чемпіонату і до самого його кінця. Зрештою абсолютним чемпіоном таки став Олександр Кочергін (Україна). Який і володіє усіма тими якостями, котрі підкреслив головний рефері змагань.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно