Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті побували зірки світового футболу

На Закарпатті побували зірки світового футболу
ВІДЕО ДНЯ

Уперше в історії краю до нас приїхали футболісти із далекої Бразилії. Вони зіграли товариський матч з командою берегівського Кідьоша, яка виступає в районному чемпіонаті.

У складі гостей були такі знаменитості, як володар Золотої бутси, гравець національної збірної і таких відомих клубів як “Порту”, “Галатасарай”, “Ньюкасл”, триразовий чемпіон Португалії 45-річний Маріо Жардел, не менш іменитий нападник болгарських “Левскі” та “Спартака”, котрий також встиг виступити і за львівські “Карпати”, 38-річний Роже Батіста Вільям, відомі Емануїл, Джуніор, Натті, Чіку, Порто, Вітал, Анжело, Брутто та інші.

Реклама

Після Гімнів трьох держав – України, Бразилії та Угорщини, перший удар по м’ячу здійснив син гравця і наставника Кідьоша Бейли Дерцені.

Бразильці продемонстрували відмінний футбол, притаманну їм блискучу техніку, відбір м’яча тощо. Виділялись на полі, звичайно, Жардел, який відіграв обидва тайми по 30 хвилин, надзвичайно активним був Роже Батіста Вільям, невтомні Джуніор та Брутто. Засвідчив свою майстерність і надійність голкіпер Казмі.

Реклама

Не вдарили обличчям у багнюку й господарі, які грали з бразильцями майже на рівних. На висоті, в буквальному й переносному смислі, був воротар Кідьоша, який одночасно виконував і функції тренера, Чаба Чотловш: він у другому таймі замінив теж “непробивного” Матея.

Вже на 5-ій хвилині рахунок відкрили гості. Вільям після кількох вдалих дриблінгів пройшов по лівому фланзі і зробив націлений навіс у карний майданчик, де передачу замкнув Веллінгтон – 1:0. Кідьош відігрався буквально через 60 секунд: нев’янучий 39-річний Бейла Дерцені, якого всі знають за прізвиськом Ковку, зблизька “розстріляв” ворота гостей – 1:1.

Численні вболівальники, що прийшли подивитись історичний поєдинок, більше голів так і не побачили, хоча футболісти обидвох команд і старались. У бразильців найбільше загрожував воротам Вільям, але після його ударів шкіряний летів повз стійку чи вище, або його “брав” голкіпер. У господарів найчастіше намагались вразити ціль Даніел Гофман, уродженець США, який одружився у Кідьоші й тут і залишився, Максим Печерський, Іштван Севке. Уміло “руйнував” атаки гостей знаний на Берегівщині захисник Тихомир Дерцені, котрого вболівальники звуть просто Мікулаш. Дотепно і з гумором коментував поєдинок популярний на Закарпатті Володимир Балацький, якого теж любовно називають Піткін.

Реклама

Гравці із Бразилії – це прихильники баптиської віри. Тепер вони здійснюють турне по Європі і через футбол пропагують свою конфесію. Після матчу в Кідьоші вони теж виконали кілька молитовних пісень, де прославляли Ісуса. Окрім цього, гості у звичному бразильському стилі на радість присутніх і їх дітей продемонстрували запальний танець з бубном та мандоліною. Разом з футболістами молились і місцеві баптисти на чолі зі своїм пресвітером Чабою Надєм.

“Ми сподіваємось, що це – не останній наш приїзд на Закарпаття, – сказав після матчу кореспонденту Жардел. – Мешканці краю – надзвичайно задушевні й гостинні люди. Не погано грають тут і в футбол. Тому плануємо навідатись сюди ще не один раз.”

Прокоментував історичну подію і голова районної федерації з футболу Олександр Чегіль.

“Прикро, але зараз ця популярна гра на Берегівщині в занепаді, – поділився з нами керівник. – Так, у районному чемпіонаті виступає лише 6 команд. Не мають своїх клубів такі великі села, як Дийда, В.Бийгань, Яноші, Гать та інші, які славились колись своїми виступами в різних першостях, у тому числі на рівні області. А от 800 мешканців малого Кідьоша зуміли організувати хороший футбольний колектив, відмінне поле з глядацькою трибуною, куди не ганьба було запросити й бразильців. Велика заслуга в цьому Бейли Дерцені, котрий і зараз грає в одному з угорських клубів і зароблені там кошти вкладає у розвиток футболу та інфраструктури в рідному селі. Переконаний, що ця зустріч залишить немеркнучі спогади у численних вболівальників, які прийшли в неділю порадуватись захоплюючому поєдинку.”

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно