Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • ФК "Минай" здолав рівненський "Верес" і очолив турнірну таблицю Другої ліги

ФК "Минай" здолав рівненський "Верес" і очолив турнірну таблицю Другої ліги

ФК "Минай" здолав рівненський "Верес" і очолив турнірну таблицю Другої ліги

«Минай» перемогою над «Вересом» не тільки вийшов на перше місце у групі «А», а й зумів взяти реванш у цієї команди за поразку у першому турі та вибачитися перед вболівальниками за матч з «Черкащиною-Академією».

ВІДЕО ДНЯ

Хоч і перемога над «Вересом» далася дуже нелегко. На це були свої причини. Перша – команда Олега Шандрука суперник доволі міцний. І четверте місце у групі «А» - тому підтвердження. Можна сказати, що нинішній «Верес» навіть сильніший за той, який вигравав у «Минаю» у першому колі. Він став більш зіграним  та вмотивованим, – йдеться у повідомленні інформаційного департаменту ФК "Минай".

Друга причина – кадрові проблеми «минайців». Нурієв, на жаль, так і не відновився після ушкодження в матчі з «Нивою» (Тернопіль). А перед матчем з «Вересом» вилетів ще й капітан Михайло Кополовець…

Реклама

Тому Ігор Харьковщенко вирішив наситити центр поля і відправив туди Лободу  - в допомогу Гавриленку та Микуляку. На місці вінгера випустив молодого Роберта Смокоровського. В усьому іншому – без змін.

Мабуть саме через ці причини гру «Минаю» у першому таймі не можна назвати яскравою.  Господарі хоч і володіли мячем та намагалися контролювати хід гри, але до гострих моментів доходило рідко. Було багато боротьби в центрі поля, обидві команди намагалися не допускати м’яч до своєї штрафної.

Реклама
Читайте також:
ФК "Минай" поступився на виїзді "Черкащині-Академії"

«Минай» у першій половині гри мав лише три моменти. Але якщо удар Микуляка вийшов слабким, то двом іншим від Гегедоша забракло точності – особливо було небезпечно на 41 хвилині, коли Пиняшко вивів основного бомбардира групи «А» на вигідну позицію, але Гегедош пробив не влучно.

Невідомо, що у перерві говорив своїм підопічним Ігор Харьковщенко, але на другу половину гри «Минай» вийшов максимально зарядженим та агресивним. Якщо у першому таймі на полі була рівна боротьба, то на початку другого – на полі діяла лише одна команда.

Реклама

І такий тиск «минайці» перевели у моменти. Нагоди мав Кобін, Гавриленко та  Гегедош, який не потрапив у ворота з 5 метрів після передачі Смокоровського.

Успіх приніс стандарт. До речі, ще у першому таймі стало зрозуміло – при такій грі слід розраховувати саме на них. «Верес» дуже чітко діяв в обороні, а ще все «повітря» забирав собі. Але на 64-ій хвилині «Минай» таки переграв суперника у всіх аспектах. Після подачі Микуляка з кутового, Кобін виграє «другий поверх» та скидує у штрафну, де Гавриленко переправляє м’яч на Гегедоша і той таки замкнув комбінацію голом. Це восьмий гол мяч Роберта!

За хвилину він міг же подвоїти рахунок, але не переграв захисника після виходу «один в один». «Верес» пробував відігратися, але моменти виникали у їх воріт частіше. І на 79-ій хвилині питання про переможця практично відпало. Постарався Василь Беца, який в цілому продемонстрував дуже непоганий матч. Атаку розігнав Василь Пиняшко, віддав пас Микуляку і той з лівого флангу штрафної навісив на Бецу, який головою переправив м’яч у ворота – 2:0.

Міг «Минай» забивати і ще. Проте за 2 хвилини до кінця основного часу Гегедош не використав реальний шанс. Його постріл після виходу «один на один» спочатку відбив голкіпер «Вереса», а добивання прийшлося у поперечину.

«Команда просто дуже хотіла перемогти», - підсумував на прес-конференції дії на полі головний тренер закарпатців Ігор Харьковщенко.

У підсумку чергова заслужена домашня перемога «Минаю» - 9-та з 10 на рідному стадіоні в цьому сезоні! Просто неймовірна статистика. Продовжити б її і у грі 31 жовтня…

Завдяки цій перемозі, а також несподіваній поразці «Калуша» вдома житомирському «Поліссю» 0:1, «Минай» очолив групу «А». І тепер на одне очко випереджає «Калуш».

Реклама

Наступний поєдинок у Другій лізі «минайці» проведуть на виїзді – у Житомирі із «Поліссям»  4 листопада.

Але перед цим буде історичний матч 1/8 фіналу Кубку України – з київським «Динамо».

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно