Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатці вже перемагали "Динамо": "Минай" налаштовується на перемогу над київським клубом

Закарпатці вже перемагали "Динамо": "Минай" налаштовується на перемогу над київським клубом

Закарпатці вже перемагали "Динамо": "Минай" налаштовується на перемогу над київським клубом

Історія взаємин київського «Динамо» та Закарпаття давня – ледь не із середини ХХ століття. Дуже багато закарпатців увійшли в історію цього славетного клубу: Василь Турянчик, Йожеф Сабо, Андрій Гаваші, Михайло Коман, Ференц Медвідь, Стефан Решко, Іван Яремчук, Василь Рац та багато інших.

ВІДЕО ДНЯ

Чимало було протистоянь і закарпатських команд зі столичним «Динамо». Якщо у часи СРСР місцеві клуби в офіційних змаганнях з киянами грали рідко, то товариські матчі – були частим явищем: «Динамо» в ті часи любили проводити тренувальні збори на Закарпатті, відповідно для практики грали з місцевими командами, – йдеться у публікації інформаційного департаменту ФК "Минай". 

Є історія взаємин українського гранду із закарпатськими командами і вже за незалежної України. Переважно вона стосується ігор із ужгородським «Закарпаттям»/«Говерлою».

Реклама

Звісно, всі ці зустрічі завершувалися переконливими перемогами флагмана українського футболу. Проте, одна гра надовго запам’яталася закарпатцям. І на неї слід звернути  увагу «Минаю» – команді, яка тепер буде відстоювати честь закарпатського футболу в іграх з киянами.

"Це було 24 березня 2010-го року. Київське «Динамо» приїхало в Ужгород грати перенесений матч чемпіонату України  із ужгородським «Закарпаттям». Грали на «Авангарді».  До речі, той матч дещо нагадує майбутню гру киян з «Минаєм» 31 жовтня. Це так само була середа, так само був чималий ажіотаж і заповнені трибуни, «Динамо» тоді потрапило у серію невдач, команду так само очолював іноземець (В. Газзаєв), який вже тоді не влаштовував вболівальників…", – мовиться у прес-релізі клубу.

Реклама

Зрозуміло, що кияни були дуже налаштовані на перемогу (в принципі, сумнівів, що в цю середу вони будуть заряджені інакше – немає). «Динамівський» склад тоді вражав будь-кого. На воротах Шовковський, в захисті Данило Силва, Алмейда, Ель Каддурі та Хачеріді, в середині поля Вукоєвіч, Нінковіч, Маграо та Ярмоленко. В нападі Мілевський та сам Андрій Шевченко. На заміну виходив Зозуля та Гіоане. 

«Закарпаття» теж представляли цікаві футболісти: Комарницький, збірник Молдови Болохан, збірник Чорногорії Райчевіч, екс-гравець «Металіста» та збірник Сербії Трішович, аргентинець Гомес. На заміні – екс-тренер «Минаю» Браїла та нинішній півзахисник Владислав Микуляк. На воротах –досвідчений Дмитро Бабенко, який виводив команду на гру із капітанською пов’язкою. 

«Пам’ятаю ту гру, хоч і 8 років пройшло, здається, – згадує Д. Бабенко. – Тоді у «Динамо» був неймовірний склад. Що не гравець – то величина. Молодий Ярмоленко, Мілевський, Шевченко, який тільки з Європи повернувся. Але і у нас команда була непогана. Пригадую, що ми дуже довго не могли взяти очки у «динамівців», років 12».

Реклама

До речі, Бабенко тоді назвали героєм матчу. Адже роботи у Дмитра в той день було неймовірно багато. «Динамо» нанесло 24 удари по воротам, з них 21 – у ствір. Як згадує учасник тієї гри, то один тільки Шевченко пробив 5 штрафних. 

«Тоді час йшов дуже довго, – поділився спогадами голкіпер матчу. – Мені здавалося, що 1 хвилина йшла як 20. А коли забили гол… Я зрозумів, що ось тільки зараз й почнеться! І от цей гол мені точно не допоможе (сміється, - авт.) Ті останні півгодини йшли надзвичайно довго…».

Скільки було моментів у «Динамо» – можете глянути на відео, яке додаємо до матеріалу. Єдиний гол забив тоді серб Олександр Трішович на 53-ій хвилині. Закарпатська команда вперше за довгий час перемогла київське «Динамо». За рахунок віддачі, грамотної оборони та ефективного використання своїх моментів.

«Хлопці грали, перш за все, за своє ім’я, – говорив після матчу головний наставник ФК «Закарпаття» Ігор Гамула. – Перед грою я їм сказав: за поразку я вас сварити не буду, а у випадку перемоги ви можете стати героями. І вони ними стали».

Загалом, тоді закарпатці отримали чимало схвальних відгуків як від вболівальників, так і від ЗМІ. До того ж, цей матч став одним із цвяхів у відносинах росіянина Газаєва та «Динамо».

«Цей матч доводить, що можна і треба грати з усіма», – резюмував ту гру Дмитро Бабенко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно