Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • ФК "Минай" на виїзді мінімально поступився житомирському "Поліссю"

ФК "Минай" на виїзді мінімально поступився житомирському "Поліссю"

ФК "Минай" на виїзді мінімально поступився житомирському "Поліссю"

«Минай» вдруге поспіль поступився на виїзді. Цього разу – житомирському «Поліссю» 0:1. Пропустивши гол на початку гри закарпатці хоч і прибрали до своїх рук ініціативу, проте на важкому полі Новоград-Волинського стадіону так і не змогли зрівняти рахунок.

ВІДЕО ДНЯ

Звісно, у такого негативного результату є свої причини. Це і фізична та емоційна втома від кубкового поєдинку в середу із київським «Динамо», і відсутність лідерів у строї. Вслід за Михайлом Кополовцем, на Житомирщину не поїхав і Владислав Микуляк, а це означало, що у центрі поля креативу було значно менше, – зазначає інформаційний департамент "Минаю".

У зв’язку з цим, а також через останні результати команди на виїзді, Ігор Харьковщенко вирішив чи не вперше за довгий час зіграти за іншою схемою, ніж зазвичай – в 5, а не 4 захисники. Так Минайленко, Ощипко та Кобін складали центр оборони, а Беца, який вийшов на гру з капітанською пов’язкою, із Стасюком розмістилися на флангах із частим підключенням в атаку. В центрі грали Гавриленко та Лобода, а атакуюче тріо було як і у матчі із «Динамо»: Смокоровський, Пиняшко та Гегедош.

Реклама

Звісно, відсутня свіжість у діях та важке поле не дозволяли «минайцям» грати у свою звичну гру: із контролем м’яча та у короткий пас. Тим не менше, саме вони почали першими створювати моменти. Так, дальніми ударами голкіпера «Полісся» турбував спочатку Стасюк, а потім Лобода.

Але успішнішими в атаці було якраз «Полісся». Навіть коментатор гри на місцевому ТВ зізнався, що житомиряни забили «майже з нічого». Вони заробили кутовий  і півзахисник Недоля зі стандарту знайшов голову Шавріна, який і відкрив рахунок. Це вже другий гол цього форварда у ворота нашого клуба, до того він відзначався у Минаї в першому колі.

Реклама

Зрозуміло, що гості почали робити спроби відігратися. Найбільш вірогідний момент був у Гавриленка – на 33-ій хвилині він перекидував мяч після передачі Стасюка, але голкіпер «Полісся» ліквідував загрозу. Через три хвилини міг зрівнювати той же Стасюк, але у нього в останній момент вибили м’яч з-під ніг.

Загалом, в першому таймі гострішими в атаці були саме господарі, але рахунок у грі не змінився.

А ось після перерви «минайці» заграли набагато агресивніше в атаці і повністю прибрали до своїх рук ініціативу. Відповідно і моменти почали виникати – у Гегедоша, Стасюка, Лободи. Але всім ударам не вистачало точності та сили.

Реклама

У допомогу нападникам закарпатців тренер випустив Нурієва і команда перебудувалася у 4 захисника. У Анатолія відразу виник момент, але його бісіклєта не виявилася ефективною.

Найбільш вірогідний шанс зрівняти рахунок був у Гегедоша: Кобін навісив, Смокоровський скинув під удар, а головний форвард команди з розвороту пробивав – голкіпер «Полісся» зіграв надійно.

«Минай» продовжував тиснути, домінувати, але до взяття воріт справа так і не дійшла. На жаль. На користь команди говорить і статистика: закарпатці нанесли 14 ударів по воротам, з яких 7 – у ствір. Це вдвічі більше, ніж у господарів, але три очки у цьому протистоянні забирає саме «Полісся».

Таким чином, після 16-го туру «Минай» підпустив до себе житомирське «Полісся» у турнірній таблиці. Тепер у обох команд по 27 очок, але закарпатці вище за рахунок кращої різниці забитих та пропущених та більшої кількості забитих голів.

Наступний і заключний поєдинок перед зимовою перервою «Минай» зіграє вдома із вінницькою «Нивою», яка тепер відстає від команди лише на 1 очко, 10 листопада. Про цей майбутній поєдинок читайте пізніше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно