Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відкрили реконструйований стадіон «Авангард»

В Ужгороді відкрили реконструйований стадіон «Авангард»
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні вперше на нових доріжках та секторах реконструйованого стадіону «Авангард» провели відкритий чемпіонат Закарпатської області серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл із 13-ти індивідуальних видів легкої атлетики та естафетного бігу.

Нагадаємо, роботи розпочали торік за фінансування з Державного фонду регіонального розвитку та з дольовою часткою з бюджету Ужгорода, – інформує Ужгородська міська рада.

Реклама
Читайте також:
"Подібних об’єктів в Україні практично немає": як реконструюють стадіон "Авангард"

Урочисту частину відкриття розпочали з параду спортсменів, виступу ансамблю мажореток «Акцент» Ужгородського коледжу культури і мистецтв, внесення олімпійського вогню.

Реклама

«Скажу без перебільшення: сьогодні ми присутні на важливій події в історії не тільки закарпатського, а й українського спорту, зокрема легкої атлетики. Адже ми відкриваємо сучасну бігову доріжку, яка вже незабаром отримає міжнародний сертифікат. Це результат тісної плідної співпраці органів міської та обласної влади, Міністерства регіонального розвитку України. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 17,5 мільйонів гривень, із них 1 мільйон 700 тисяч - із бюджету Ужгорода. Сподіваюся, вже незабаром тут будуть встановлені нові спортивні рекорди», - зазначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, а також подякував за командну роботу всім причетним до реалізації задуму.

Читайте також:
В Ужгороді почали озеленювати стадіон «Авангард»

Державний секретар Міністерства спорту України Олег Немчінов привітав з цією подією Богдана Андріїва та нагородив його почесною грамотою міністерства.

Реклама

Із вітальним словом виступили і перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик.

Участь в офіційному відкритті взяли також заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, начальник управління у справах культури, молоді та спорту Ольга Василиндра, президент Закарпатської федерації фехтування Михайло Пантьо, інші поважні гості.

Читайте також:
На стадіоні "Авангард" ставлять нижній шар асфальтобетонної основи під гумове покриття

Привітав ужгородців із важливою подією і перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк, вручив подяки Федерації першому заступнику голови Закарпатської ОДА Івану Дурану та керівнику Федерації легкої атлетики Закарпатської області Анатолію Коломойцю.

Як прозвучало під час відкриття стадіону, легкоатлетичні доріжки та сектори встелені поліуретановим покриттям швейцарської фірми, яка виготовляє покриття найвищого рівня для професійних легкоатлетичних бігових доріжок, зокрема, його мають понад 80% стадіонів у Європі.

Уже 9-10 травня на "Авангарді" проведуть найстаріші спортивні міжнародні змагання на теренах України – 58-й Кубок Дружби. А 25-26 жовтня 2019 року на базі стадіону пройде чемпіонат України з легкоатлетичного кросу, де відбуватиметься відбір на чемпіонат Європи. Більше того, легкоатлетична база може використовуватися й для тренувань національної збірної в міжсезонний період "весна-осінь" у зв’язку з прийнятними кліматичними умовами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно