Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатець допоміг збірній Україні вийти у чвертьфінал Кубка світу

Закарпатець допоміг збірній Україні вийти у чвертьфінал Кубка світу

Закарпатець допоміг збірній Україні вийти у чвертьфінал Кубка світу
ВІДЕО ДНЯ

Синьо-жовті уперше в історії пробилися до 1/4 фіналу юнацького чемпіонату світу, де зустрінуться зі збірною Колумбії. Стартовий склад українців відрізнявся від того, в якому вони виходили на поєдинки зі США та Катаром. У центрі півзахисту з’явилися Чех із Дришлюком, які, мабуть, справили враження на тренерський штаб у матчі з Нігерією.

Як повідомляє Українська асоціація футболу, це саме стосувалося й Сікана, який діяв на вістрі атаки. І саме Данилу судилося відкрити рахунок у зустрічі. У середині першого тайму форвард збірної України, майстерно витримавши лінію із останнім захисником суперника, відгукнувся на передачу Коноплі та, зігравши на випередження, пробив точнісінько у дальній нижній кут.

Реклама
Читайте також:
Закарпатець Булеца допоміг збірній України обіграти Катар

До цього моменту підопічним Олександра Петракова, які вважалися фаворитами матчу, майже нічого серйозного попереду створити не вдавалося, хоча флангові навіси та оригінальні розіграші кутових тримали панамців у напрузі. Що ж стосується суперників, то представники КОНКАКАФ першого удару по воротах Луніна завдали лише на 32-й хвилині, уже поступаючись у рахунку.  

Реклама

Українці ж ще до перерви збільшили перевагу. Черговий кутовий біля воріт Панами став результативним. Булеца подав з кута поля, Сікан продовжив подачу до воротарського майданчика, де 17-річний голкіпер Дімас зіграв незграбно, не зафіксувавши м’яч у руках і дозволивши Попову головою забити свій уже третій м’яч на мундіалі. Але й цього синьо-жовтим здалося замало. У компенсований до першого тайму час знову спрацювала зв’язка Конопля — Сікан, і форвард оформив дубль, також довівши до трьох свій гольовий доробок на цьому чемпіонаті. 3:0.

На початку другого тайму Уокер розмочив рахунок, вигравши боротьбу у Бескоровайного після флангового навісу й перегравши Луніна з близької відстані. Це був перший удар Панами у площину воріт. Досягти більшого українці супернику не дозволили, у подальшому таких помилок не припускаючись. Навпаки, вони знову зробили рахунок великим — закарпатець Булеца відзначився з передачі Дришлюка.

Цей успіх став історичним для збірної України, оскільки на трьох попередніх юнацьких чемпіонатах світу, де синьо-жовті брали участь, вони жодного разу не виходили до чвертьфіналу, незмінно зупиняючись в 1/8-й.

Реклама

Тепер українці 7 жовтня в Лодзі будуть сперечатися за путівку до півфіналу з командою Колумбії.

ЧС-2019 (U-20). 1/8 фіналу

Україна — Панама — 4:1 (3:0)

Голи: Сікан (23, 45+1), Попов (41), Булеца (83) — Уокер (50).

Україна: Лунін, Бондар (к), Попов, Чех, Цітаішвілі (Кащук, 63), Корнієнко, Булеца (Устименко, 85), Бескоровайний, Сікан (Супряга, 67), Дришлюк, Конопля.

Запасні: Кучерук, Різник, Сафронов, Веремієнко, Хахльов, Мусолітін, Снурніцин.

Тренер: Олександр Петраков.

Реклама

Панама: Дімас, Р.Родрігес, Бенітес (Т.Родрігес, 72), Гамбоа, Харві, Уокер, Брістан (Мендес, 46), Гріффіт (к), Валанта (Маккензі, 64), Трехос, Уест.

Запасні:Аллен, Москера, Орельєн, Кіртон, Уелч, Каннінгем, Герреро.

Тренер: Хорхе Делі Вальдес.

Арбітр: Леодан Гонсалес (Уругвай).

Попереджені: Сікан (65), Дришлюк (90) — Трехос (54).

3 червня. Тихи. Міський стадіон.

Нагадаємо, кращий бомбардир «Минаю» покинув команду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно