Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василя Кобіна визнали кращим тренером 5 туру Першої ліги

Василя Кобіна визнали кращим тренером 5 туру Першої ліги

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визнали головного наставника ФК «Минай» Василя Кобіна – кращим тренером 5 туру Першої ліги.

ВІДЕО ДНЯ

Його визнали кращим з усіх тренерів згідно декілька показників, – повідомляє інформаційний департамент ФК «Минай». 

Ось що про нього пише Об’єднання на своєму сайті: 

Реклама

1. Номінальний результат команди – 5 (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Минай» – клуб молодий, тож пише свою історію прямо зараз, а також здобуває свої перші успіхи і своїх перших принципових суперників. «Кремінь» стає одним із них – і перемога над гостями для минайців означала не лише ривок вгору по турнірній таблиці, а й реванш за втрачені в Кропивницькому золоті медалі.

Реклама

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Особливих втрат у минайців не було – натомість, відбувалися природні процеси ротації, зумовлені як виступами самих футболістів, так і підбором тактики під суперників. А от у «Кременя» мала місце втрата – форвард Локтіонов був замінений по травмі в минулому турі й не встигав відновитися до цього виїзду.

Читайте також:
"Минай" дізнався суперника в Кубку України
Реклама

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5 (гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Відразу 7 (!) змін Кобін провів у складі минайців після програного матчу в Києві («Оболонь-Бровар» виграла – 4:3). Півзахист був перешикований фактично повністю, змінилася оборона, а також центрфорвард. Відзначаємо повне перезавантаження групи атаки (Карноза, Гегедош, вінгери Пиняшко та Глагола) і сміливі зміни в оборонному блоці. Саме ці зміни зумовили перевагу господарів на чужій половині поля.

4. Тренерська майстерність – 5 (різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

У столиці «Минай» спробував зіграти в три центрбеки, причому, обрана схема 5-3-2 передбачала відмову від яскраво виражених флангових півзахисників і максимальну концентрацію в центральній зоні. А от у домашньому матчі з «Кременем» команда застосувала 4-2-3-1, що зумовило більший акцент на гру в фінальній третині поля. Причому, по ходу матчу заміни допомагали зберегти темп, а вихід Маїка, який нав’язує суперникам боротьбу й здорово чіпляється за м’ячі, довершив перевагу господарів наприкінці гри.

5. Накопичувальний критерій – 4 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

«Минай» поки що виступає нестабільно (по дві перемоги та поразки при одній нічиїй), але треба відзначити, що закарпатський клуб наразі виступає успішніше за інших дебютантів дивізіону. До того ж, другий домашній матч поспіль команда виграє у складного суперника, із чого може започаткуватися успішна серія.

Лауреат 5-го ігрового дня в номінації Тренер туру в Першій лізі:

Реклама

Василь Кобін (ФК «Минай»)

Середній бал – 4,6

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно