Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Минай" здобув першу виїзну перемогу

"Минай" здобув першу виїзну перемогу

Закарпатська команда на виїзді перемогли одного з фаворитів Першої ліги – «Металіст-1925».

ВІДЕО ДНЯ

Тренерський штаб «Минаю» на цю гру виставив майже таку ж тактику, як і у попередній виїзній грі з «Інгульцем»: правда цього разу було не 5-4-1, а радже 4-5-1. Василь Кобін вирішив наситити центр поля і не прогадав – щільність в середині поля зайвою не була. До того ж,  у харків’ян були розриви в лініях і закарпатці цим користувалися, – повідомляє інформаційний департамент ФК «Минай».

Така схема допомагала команді пресингувати з перших хвилин. І це принесло результат. Вже на 10-ій хвилині господарі помилилися і гості заробили стандарт. Микуляк, який давно вже не виходив у старті, класно подав зі штрафного біля лівого кута на дальню стійку – і там Гавриленко вміло зіграв головою – 0:1.

Реклама

«Металіст 1925», звісно, побіг відіграватися. І моменти у них виникали, адже вони вчасно увімкнули швидкість. «Минайці» стали пропускати моменти, але впевнено грав Попович. Який, між іншим, на цей матч вийшов з капітанською пов’язкою. На 19-ій хвилині господарі домоглися свого – на швидкості форвард харків’ян увірвався у штрафну і його зачепив Антоніо – пенальті. Його реалізував Кольцов – 1:1.

«Минайці» не знітилися і прагнули відновити свою перевагу. Проте ударам Пиняшка та Страшкевича завадило точності. А ось «Металіст» атакував гостріше та небезпечніше. До 36-ої хвилини.

Реклама

Саме тоді «минайці» знову вийшли вперед. І знову завдяки Микуляку. Після подачі з ауту, Микуляк отримав м’яч у штрафній, хотів перекинути собі на хід, але його зупинив захисник суперника Дехтяренко. І це було не просто пенальті, а ще й друга жовта картка для цього футболіста. Червона і одинадцятиметровий. Який, між іншим, реалізував Нурієв. Він, до речі, продовжує очолювати гонку бомбардирів у цій лізі.

Через три хвилини Нурієв міг стати героєм ще одного голу. Він класно вирізав на вільного у чужій штрафній Страшкевича. Офсайду не було, але Вадим не надто правильно розвернувся і втратив момент. 

Читайте також:
Визначився суперник ФК "Минай" в 1/16 Кубку України з футболу
Реклама

Господарі, незважаючи на видалення, продовжили атакувати. Але Поповича було важко перехитрити. Спочатку він продемонстрував класний сейв після штрафного від Ямполя, а потім не дав забити головою Романову, який бив в упор з декількох метрів.   

Другий тайм наша команда розпочала більш спокійніше. Закарпатці забрали м’яч і впевнено контролювали його. Гру змінило ще одне вилучення у господарів. Форвард «Металіста» Прядун, який тільки вийшов на заміну, біля чужої штрафної кинувся на Гавриленка прямою ногою – справедлива червона.

Але, на жаль, друге вилучення у «Металіста» якраз більше «зарядило» господарів, але не гостей. Харків’янин зрозуміли, що їм втрачати нічого та кинулися з усіх ніг у атаку. «Минайці» ж дещо дезорієнтувалися – не відразу зрозуміли як грати з командою з 8-ми польових гравців.

І «Металіст» своїм скористався. Спочатку заробили пенальті. Після однієї з швидких атак, потрапили у штрафній у руку Вагіну. Але не дарма Андрія Поповича вважають одним з кращих на старті сезону – він відбив пенальті.

Проте господарів це не спинило. Особливо бразильця Лукаса. Він вийшов на заміну і дуже оживив гру в нападі. І домігся свого. На 82-ій хвилині «Металіст 1925» швидко розіграв стандарт і бразилець вчасно відгукнувся на передачу – 2:2. 

Після цього голу закарпатська команда наче отямилася, що грає у більшості. І до честі закарпатців, вони не опустили руки і побігли відіграватися. І таки використали свою перевагу у більшості. Гегедош, Пиняшко та Стасюк розіграли м’яч у лівого кута чужої штрафної, Стасюк увірвався та чітко відпасував на Роберта – і той забиває своїй колишній команді – 2:3.

Цей гол і зафіксував перемогу "Минаю".  

Реклама

Завдяки їй закарпатці заробили 3 очки і піднялися на 6 сходинку у Першій лізі. 

Наступна гра – з нинішнім лідером Першої ліги, з «Агробізнесом» – 14 вересня. Детальніше про цю гру читайте найближчим часом.

«Металіст 1925» - «Минай» 2:3

Голи: Гавриленко, 10 (0:1), Кольцов, 19 (1:1), Нурієв з пенальті, 37 (1:2), Лукас, 82 (2:2), Гегедош, 89 (2:3)

«Металіст 1925»: Сидоренко, Шершень, Поспєлов, Цвіренко, Кравченко (Лукас), Кольцов, Савін (Жук), Ямполь, Дехтяренко, Романов (Ярмоленко), Давидов (Прядун)

«Минай»: Попович, Жичиков (Беца), Маткобожик, Антоніо, Стасюк, Гавриленко (Глагола), Пиняшко, Микуляк (Вагін), Нурієв, Страшкевич (Кіча), Маїк (Гегедош) 

Попередження: Дехтяренко – Антоніо, Гавриленко, Жичиков, Вагін, Кіча

Реклама

Видалення: Дехтяренко, Прядун 

Арбітр: Сергій Задиран (Київська обл.) 

Харків, ОСК «Металіст»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно