Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Юнак із Мукачева став призером відкритого чемпіонату Словаччини зі спортивного орієнтування (ФОТО)

Юнак із Мукачева став призером відкритого чемпіонату Словаччини зі спортивного орієнтування (ФОТО)

Юнак із Мукачева став призером відкритого чемпіонату Словаччини зі спортивного орієнтування (ФОТО)
Відмінно виступив у відкритому чемпіонаті Словаччини зі спортивного орієнтування вночі 15-річний десятикласник мукачівської ЗОШ №1 Артур Сватко. Вихованець створеного при обласному центрі туризму...
ВІДЕО ДНЯ

Відмінно виступив у відкритому чемпіонаті Словаччини зі спортивного орієнтування вночі 15-річний десятикласник мукачівської ЗОШ №1 Артур Сватко. Вихованець створеного при обласному центрі туризму і спорту учнівської молоді спортклубі «Товариш», став віце-чемпіоном в категорії спортсменів не старших 16-ти років. Змагання пройшли в горах навколо села Муолча, що неподалік Банської Бистриці і зібрали понад сто учасників. Цей вид спортивного орієнтування по праву вважається одним із найбільш складних і захоплюючих, але й – екстремальних.

Змагання затьмарив інцидент, в результаті якого боротьба за нагороди змінилася боротьбою за врятування життя.

Реклама

Один з досвідчених учасників ветеранських груп, у минулому чемпіон країни саме з цього виду орієнтування, знехтувавши рекомендаціями організаторів, обрав шлях через небезпечний район. 58-річний спортсмен, очевидно, у темряві і густому тумані, ковзаючи вниз стрімким схилом, провалився до глибокого провалля – залишків занедбаної шахти. На околицях Банської Бистриці (у перекладі зі словацької Банська означає "шахтарська") зустрічається чимало реліктів шахтарської діяльності, на жаль, не всі вони виявлені і убезпечені.

Зовсім випадково відчайдушні крики постраждалого, які ледь доносилися через вузький отвір в землі, через дві години почув інший спортсмен, який й побіг за допомогою. Щоби лісовозними дорогами дістатися до місця трагедії рятувальники задіяли позашляховик. Один з них з допомогою спеціального обладнання спустився у 10-метровий колодязь і надав першу допомогу постраждалому, в якого крім струсу мозку був ще й відкритий перелом руки. Рятувальна операція тривала хвилин п’ятнадцять. Потім, завантаженого на носилки спортсмена, стрімким схилом обережно спустили до машини швидкої допомоги, щоби відправити до лікарні. Допомога надійшла своєчасно. Вже наступного після операції дня в інтерв’ю телеканалу JOJ.sk постраждалий пропагував спортивне орієнтування як безпечний і надзвичайно цікавий вид спорту.

Реклама

Фото: О.Цепурдея та М.Клабуха

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно