Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи буде Закарпаття мати футбольний голос?

Чи буде Закарпаття мати футбольний голос?
Останнім часом футбольні ультрас стали одними з головних ньюзмейкерів України. Футбольні фанати різних клубів чи не найактивніше демонструють власний патріотизм, фарбуючи мости, запалюючи атмосферу...

Останнім часом футбольні ультрас стали одними з головних ньюзмейкерів України. Футбольні фанати різних клубів чи не найактивніше демонструють власний патріотизм, фарбуючи мости, запалюючи атмосферу на трибунах та захищаючи Україну на її східних рубежах.

ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді місцеві “тіффозі” теж не відставали від своїх побратимів з інших фан-клубів: і фарбування мостів відбувалось за їх ініціативи, і патріотичні ходи. Деякі навіть воюють на Сході.

Після усім добре відомих останніх подій і ужгородські уболівальнки стали виконувати те, що було звичним явищем для львівського, київського та дніпропетровського стадіонів.

Реклама

Та суперечка між ужгородськими фанатами і керівництвом футбольного клубу “Говерла” витала у повітрі дуже давно. Спочатку основними причинами були піротехніка на матчах та неприхильність до нової назви клубу, адже ультрас вигукували старе ім'я - “Закарпаття”.

Та після останніх подій, які пов'язані з Євромайданом та агресією з боку терористів та Росії, ультрас заводили трибуни, виконуючи національні гасла та Державний гімн України.

Реклама

З інсайдерських джерел відомо, що керівництву команди така позиція уболівальників була не до вподоби. І тому навесні на офіційному сайті клубу вийшла інформація про створення офіційного фан-клубу ФК “Говерла”.

Чи буде Закарпаття мати футбольний голос? – 01

Кореспондент інтернет-видання “Панорама Мукачева” зателефонував людині, яка представляла ще не створену офіційну фан-групу. Він розповів про те, що ця “фан-група” має підтримувати бренд “Говерла”.

Реклама

Врешті, це утворення навіть і не народилось, а на перший матч “Говерли” у новому сезоні з'явилась та група ультрас, яка була і у попередньому сезоні. Вони відвідали перші два поєдинки: зустрічі з львівськими “Карпатами” та полтавською “Ворсклою”. Та, як повідомляє інформаційний фанатський паблік “Ультрас України”, на матчі проти донецького “Олімпіка” домашній фан-сектор був порожнім. Причина: вислови, гасла та піротехніка.

Чи буде Закарпаття мати футбольний голос? – 02

Та представники ужгородських ультрас розповіли, що під час матчу “Говерла” – “Олімпік” зчинилася бійка між охороною стадіону та тими, хто був на фан-секторі. Причиною бійки стало те, що “страж порядку” стадіону вдарив дівчину. Після бійки віддані уболівальники пішли на інший сектор.

Як повідомив інтернет-виданню “Панорама Мукачева” генеральний директор ужгородського ФК Іван Шіц, основною причиною відсутності фанатів є заборона використання піротенхніки.

“Наш клуб постійно виплачує штрафи за порушення поведінки на стадіоні. Ось, КДК ФФУ вирішило, що за використання піротехніки на клуб наклали штраф 47 тисяч гривень. Замість того, щоб підтримувати команду, фанати використовують те, що заважає людям дивитись футбол, а працівникам телекомпаній робити якісну телетрансляцію. А то усі кошти ми постійно сплачуємо у КДК ФФУ. І ми так будемо контролювати не лише тих, хто ходить на фан-сектор, але й усіх уболівальників. Тому зараз ми вирішили піти на жорсткі кроки”.

М. Вавринюк

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно