Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Квітень місяць виявився вдалим для закарпатських орієнтувальників (ФОТО)

Квітень місяць виявився вдалим для закарпатських орієнтувальників (ФОТО)

Квітень місяць виявився вдалим для закарпатських орієнтувальників (ФОТО)
Минулий місяць був насичений безліччю цікавих змагань, в яких активну участь брали українські орієнтувальники. Так, вперше в історії вітчизняного орієнтування українець зумів перемогти в...
ВІДЕО ДНЯ

Минулий місяць був насичений безліччю цікавих змагань, в яких активну участь брали українські орієнтувальники.

Так, вперше в історії вітчизняного орієнтування українець зумів перемогти в змаганнях Кубка світу – в іспанському місті Сеехін золото на середній дистанції виборов кримчанин Олександр Кратов. А тижнем пізніше в португальській Палмелі віце-чемпіонкою Європи у спринті також вперше стала львів’янка Надія Волинська (останніми роками обоє спортсмени тренуються у шведському «Оріоні»).

Реклама

Успішно виступали у квітні і закарпатці. В Сумах, де відбувся національний чемпіонат з МТБО (спортивного орієнтування на велосипедах), двічі срібним призером в окремих дисциплінах став 19-річний майстер спорту з Мукачева Олександр Касьянов. На довгій дистанції він лише трьома секундами поступився на фініші 28-річному Артему Стрижаку з Києва, зате майже на дві хвилини випередив бронзового медаліста – киянина Юрія Расько. На середній дистанції лідери фінішували в тій же послідовності: першим Стрижак (28.05), другим Касьянов (28.56), третім – Сергій Петкевич з Полтави (32.46).

У Києві пройшов «біговий» чемпіонат України серед вихованців ДЮСШ та позашкільних закладів системи освіти, на якому наш край представляли гуртківці Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді та ОК ДЮСШ «Спартак». Чемпіонкою на середній дистанції серед дівчат не старших 14-років стала учениця Ужгородської ЗОШ № 4 Вероніка Гуснай, срібним та бронзовою призерами в групі спортсменів молодших 12 років стали відповідно ужгородець Максим Граб та Ніна Цепурдей з мукачівської гімназії. До десятки найсильніших у своїх вікових категоріях увійшли також мукачівці 9-річна Катерина Цепурдей (8 місце) та 18-річний Петро Мирзанич з ДЮСШ «Інваспорту» (10 місце).

Реклама

24 квітня на Черкащині відбувся чемпіонат України з естафетного орієнтування. Збірна Закарпаття участі в ньому не приймала, але чемпіонське звання у складі збірної Львівської області виборов вихованець мукачівського КСО «Товариш» та Національного університету «Львівська політехніка» Сергій Бабич. Таким чином Сергій став 13-м мукачівцем-майстром спорту України зі спортивного орієнтування.

Вдало виступав цієї весни і 27-річний тренер ужгородського клубу «Максимум» Георгій Фечо: на 6 і 7 етапах Кубка України зі спринту, що проводилися відповідно у Вишгороді на Київщині та у Черкасах, він двічі фінішував з другим результатом.

Спортивний сезон тільки розпочинається, тому попереду у спортсменів-орієнтувальників обов’язково будуть нові старти і, сподіваємося, нові перемоги!

Реклама

Олександр Цепурдей Фото Андрія Підгаєцького

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно