Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Спортсмени з мукачівського СК "Товариш" взяли участь у черговому старті чемпіонату України з МТВО (ФОТО)

Спортсмени з мукачівського СК "Товариш" взяли участь у черговому старті чемпіонату України з МТВО (ФОТО)

Спортсмени з мукачівського СК "Товариш" взяли участь у черговому старті чемпіонату України з МТВО (ФОТО)
Минулими вихідними на Львів обрушилася сильна злива. Погода внесла корективи в плани багатьох городян, але не зуміла перешкодити прихильникам МТВО (Mountain bike orienteering) провести чергові...
ВІДЕО ДНЯ

Минулими вихідними на Львів обрушилася сильна злива. Погода внесла корективи в плани багатьох городян, але не зуміла перешкодити прихильникам МТВО (Mountain bike orienteering) провести чергові старти чемпіонату України зі спортивного орієнтування на велосипедах. Тон задавали байкери з Києва, Закарпатської, Львівської і Харківської областей, серед гостей були навіть представники Великобританії та Чеської Республіки. Спортсмени віком від 17 до 55 років змагалися у кількох класах. Традиційна українська гостинність, унікальні траси навколишніх лісів, чітка організація змагань приваблюють з кожним роком все більшу кількість велоорієнтувальників.

Закарпаття на цих змаганнях представляла команда мукачівського СК "Товариш" (тренери Ніна Расчупкіна і Олександр Цепурдей). Тріумфатором серед мукачівців став 18-річний Василь Морозов, який вперше у своїй спортивній кар'єрі зумів вибороти чемпіонське звання в дорослій категорії.

Реклама

"Поїздка до Львова з самого початку вимальовувалась непростою, – розповів новоспечений чемпіон України, – адже за день до початку змагань разом з Олександром Касьяновим ходили подавати документи на вступ до Львівського університету фізичної культури. Більше 5 годин простояли у черзі!

У п'ятницю змагання на короткій дистанції в Рясному розпочиналися, як на мене, дуже пізно – аж о 16-й. Приїхали, розвантажилися, привіталися з суперниками, подивились один одному в очі і відразу розминатися. Я стартував на самому початку. Врахувавши помилки, які допустив на червневому чемпіонаті Європи у Польщі, старт зробив не таким різким, їхав "в темпі голови": де треба збавляв, де можна було – розганяв своє сердечко за 180 уд/хв. Першу половину 15-кілометрової дистанції їхав лідером, потім відкотився трошки, але під фініш, побачивши своїх головних суперників, почав додавати. Фінішував першим! Перша перемога на Україні в сезоні: привітання від головного тренера і застереження від іншого – на рахунок наступного дня і "задирання носу", але з цим проблем не виникало, адже знав, що перемога далася не без допомоги "вищих сил".

Реклама

Наступного дня, у суботу, змагалися на марафонській дистанції – моїй улюбленій. З ночі розпочався сильний дощ, я стартую знов на початку – супер!

Старт... Перші п'ять контрольних пунктів 42-кілометрової траси знов їхав лідером, далі проколовся і змушений був втратити 2 хвилини на заміну камери. Після цього кинувся відігруватися і зробив серйозну помилку. В результаті мене наздогнав 27-річний киянин Артем Стрижак, один з лідерів національної збірної, учасник чемпіонатів світу, багаторазовий чемпіон країни. Я декілька разів намагався втекти – не виходило, тож вирішив просто "сидіти" за ним і чекати його помилки, але ні! Потім знов спробував відірватись, мозок "переклинило" – і у підсумку зробив нову помилку (звернув не на тій розвилці) і тут вже знов наздоганяти потрібно! Швидкість, трампліни, замети на поворотах і жорстка контактна боротьба! Сильна злива перетворила змагання в справжній екстрим. Кинув всі сили, щоб наздогнати лідера, дістав його, але потім вже просто сидів мертвим грузом і не відпускав, адже наближалась друга година гонки і сил тікати, смикатись вже не було! Так і фінішував другим. Але це добре. "Рубатись" із дорослими дядьками не легко.

Після фінішу все було дуже просто: відпочивав, відпочивав, відпочивав.

Реклама

Наступного дня на нас чекала середня дистанція з масовим стартом і шалена злива, яка перестала мочити піщаний ґрунт Брюховицького лісу за 5 хвилин до старту. Мені від цього полегшало. Приїхали на старт за хвилину, ледь не спізнившись, і пішло... Перші три КП провалив, лише на четвертому вже увійшов в гонку і все пішло нормально: нарощував швидкість пункту до пункту. Дощ перетворив трасу в річку зі слизькими берегами. Бруд з-під коліс вилітала прямо на обличчя, але ніхто не зупинявся. Підйоми долав легко, перше коло проїхав третім, з невеликим відставанням від Касьянова і в кількасот метрах за Стрижаком. Фінішувати з 20-кілометрової дистанції зумів на другій позиції.

Я вдруге до Львова на змагання приїжджаю і завжди дощ! Але це дрібниці, смуток від холоду відразу зникає, коли думаєш скільки роботи зробили організатори і судді змагань. Величезне їм спасибі – за усмішки, за організацію. Якщо і були недоліки, то незначні! Дякую тренерам, водію і своєму байку, який не підвів – ви молодці, саме ви зліпили для мене першу перемогу в цьому сезоні. Вона для мене є дуже важливою, після нульового чемпіонату в Чернівцях (там у травні зломив руку) і провального чемпіонату Європи. Дякую.

Далі готуватимусь до наступних стартів у Харкові, головна ж мета сезону – чемпіонат світу, що проходитиме наприкінці серпня в Естонії. Сподіваюся підготуватися до нього якнайкраще."

Призери чемпіонату в елітних категоріях:

12 липня - коротка дистанція:чоловіки

1. Морозов Василь, Мукачево

2. Стрижак Артем, Київ

Реклама

3. Хасаншин Ренат, Харків

жінки

1. Конвісарова Кристина, Київ

2. Пустова Наталія, Харків

3. Расчупкіна Ніна, Мукачево

13 липня - марафонська дистанція:чоловіки

1. Стрижак Артем, Київ

Реклама

2. Морозов Василь, Мукачево

3. Хасаншин Ренат, Харків

жінки

1. Конвісарова Кристина, Київ

2. Новікова Наталія, Харків

3. Пустова Наталія, Харків

14 липня - середня дистанція:чоловіки

Реклама

1. Стрижак Артем, Київ

2. Морозов Василь, Мукачево

3. Касьянов Олександр, Мукачево

жінки

1. Конвісарова Кристина, Київ

2. Новікова Наталія, Харків

3. Пустова Наталія, Харків

Реклама

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно