Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Орієнтувальники з мукачівського клубу "Товариш" здійснять велоподорож по наймальовничішій частині Закарпатської низовини (ФОТО)

Орієнтувальники з мукачівського клубу "Товариш" здійснять велоподорож по наймальовничішій частині Закарпатської низовини (ФОТО)

Орієнтувальники з мукачівського клубу "Товариш" здійснять велоподорож по наймальовничішій частині Закарпатської низовини (ФОТО)
Під час травневих канікул група орієнтувальників з мукачівського клубу спортивного орієнтування "Товариш" здійснить велоподорож по наймальовничішій частині Закарпатської низовини, що займає...
ВІДЕО ДНЯ

Під час травневих канікул група орієнтувальників з мукачівського клубу спортивного орієнтування "Товариш" здійснить велоподорож по наймальовничішій частині Закарпатської низовини, що займає південно-західну окраїну Закарпаття та південно-східний кут Словацької Республіки.

Це досить незвичайна територія. На невеликій площі тут зосереджена така кількість різноманітних природних комплексів, скільки не завжди знайдеш на території набагато більших країн.

Реклама

Буквально за кілька годин тут можна побачити словацьку частину всесвітньо відомого виноробного регіону Токай, більшість території якого зайнята садами і виноградниками, заповідні дубові ліси, що знаходяться у заплавах Латориці, Ужа і Ондави, та, посеред майже плоскої рівнини, Земплінські врхи – декілька вулканічних пагорбів висотою більше за 200 метрів, наприклад, Розглядня на кордоні з Угорщиною (470 м) або Тарбуцка (277 м) і Велькій Врх (272 м).

Подолавши гірський масив Сланських врхів (висоти до 1000 м), велотуристи відвідають друге за величиною місто Словаччини – Кошице, віддадуть шану воїнам-визволителям на військових меморіалах на Дарговському перевалі, у Сечовце та Михайлівцях. Завершиться велопохід 13 травня в Ужгороді.

Реклама

Акція проходить за підтримки Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді, Закарпатського Центру туризму і спорту учнівської молоді, Громадської організації „Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону ФОРЗА”.

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно