Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівці тріумфували на чемпіонаті Ужгороду з велосипедного туризму (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Мукачівці тріумфували на чемпіонаті Ужгороду з велосипедного туризму (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Мукачівці тріумфували на чемпіонаті Ужгороду з велосипедного туризму (ФОТОРЕПОРТАЖ)
9 березня в Боздоському парку пройшов відкритий чемпіонат Ужгороду з велосипедного туризму на дистанції велокрос, що його, за підтримки обласної федерації велоспорту та міського управління у...
ВІДЕО ДНЯ

9 березня в Боздоському парку пройшов відкритий чемпіонат Ужгороду з велосипедного туризму на дистанції велокрос, що його, за підтримки обласної федерації велоспорту та міського управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, провів Закарпатський обласний центр туризму і спорту учнівської молоді.

На старт вийшли спортсмени з Ужгороду, Сваляви та Мукачева. Для участі в турнірі досить було мати бажання і, звичайно ж, велосипед зі справними гальмами. Всіх велосипедистів розділили на чотири вікові категорії: дівчатка та хлопчики 2002 року народження і молодші (дистанція близько 1 км), юнаки 1999-2001 років народження (2,5 км), дівчата і юнаки 1996-1998 років народження (основна категорія – 4 км), спортсмени 1995 року народження і старші (10,5 км).

Реклама

Із за дощу, що безперервно йшов вночі напередодні змагань, траса перетворилася на місиво з бруду. Та, незважаючи на це, змагання стали справжнім святом для любителів велоспорту. Цікава траса зробила змагання видовищними і захоплюючими. Дистанція була дуже технічною: множинні повороти, відсутність прямих ділянок, чимала кількість невеликих спуско-підйомів, багато різних колод, через які постійно потрібно перестрибувати. Проїхати на максимальній швидкості не вдалося нікому, відчайдухи просто не вписувалися в повороти. Безліч падінь і заносів розпалювали атмосферу гонки, деякі перешкоди долалися з великими труднощами, а серед самих маленьких спортсменів навіть траплялися сльози. Боротьба була гострою.

У головній категорії (серед учасників віком від 15 до 17 років) левову частку призових місць заробили вихованці мукачівського клубу спортивного орієнтування та МТВО "Товариш" (тренер Ніна Расчупкіна): серед дівчат з першим та другим результатами фінішували відповідно Наталія Шозда (ЗОШ № 6) та Олександра Золтан (ЗОШ № 1), третій час в Іванни Власик з Ужгороду. В змаганнях юнаків переміг Роман Дешко з ОДЮСШ ЗОО СТП "Спартак" (Свалява, тренер Анатолій Карпутенко), срібним призером став мукачівець Владислав Французов (СК "Товариш" – ЗОШ № 11), бронзовим – ужгородець Дмитро Качур з клубу "Банзай-Ра" (тренери Віра та Олексій Ждановичі).

Реклама

В решті вікових категорій переможцями стали:

• 2002 рік народження і молодші – серед дівчаток перемогла Веклюк Ніколетта (Ужгород); серед хлопчиків перше місце зайняв Гаркавенко Нікіта, друге – Желізняк Олександр, третє – Веклюк Октавіан (всі з Ужгороду);

• юнаки 1999-2001 років народження – перше місце – Рего Том (Ужгород), друге Грабар Володимир (Свалява), третє – Артур Сватко (Ужгород);

Реклама

• 1995 року народження і старші: переміг Олександр Зубенко, другим фінішував Олексій Жданович, третім – Ференц Гутлебет (всі з Ужгороду). 17-річний мукачівець Васил Морозов зайняв п'яте місце.

Після заїздів всіх призерів нагородили медалями та грамотами. Головним стартом року для велотуристів стане третій чемпіонат України з велосипедного туризму серед юніорів, що у липні проходитиме в Кіровоградській області.

Парадокс, але Закарпатська область, що має чи не найсприятливіші умови для розвитку мандрівництва, останніми роками є далеко не лідером в юнацькому туризмі. Це колись закарпатці впевнено здобували нагороди всеукраїнських та всесоюзних туристичних змагань школярів. Останніми роками (2011-12) "здобутки" наших на юніорських чемпіонатах України є такими: пішохідний туризм – 19 та 16 місця, лижний – 8, велосипедний – 6 місце, у чемпіонатах з водного та гірського видів туризму , а також у чемпіонаті зі спортивних туристських походів учнівської молоді закарпатці участі взагалі не приймали!

Сподіваємося, що новий рік змінить цю тенденцію на краще.

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно