Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • На відкритому чемпіонаті Закарпаття з "апхілу" мукачівці здобули найбільшу кількість перемог (ФОТО)

На відкритому чемпіонаті Закарпаття з "апхілу" мукачівці здобули найбільшу кількість перемог (ФОТО)

На відкритому чемпіонаті Закарпаття з "апхілу" мукачівці здобули найбільшу кількість перемог (ФОТО)
У Хустському районі відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття з велоспорту в дисциплінах "апхіл" (підйом в гору) та крос-кантрі на короткому колі. Хоча номінально змагання проводилися управлянням у...
ВІДЕО ДНЯ

У Хустському районі відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття з велоспорту в дисциплінах "апхіл" (підйом в гору) та крос-кантрі на короткому колі. Хоча номінально змагання проводилися управлянням у справах молоді та спорту облдержадміністрації і Федерацією велоспорту Закарпаття, реально всю організаційну роботу самотужки "витягли" і з успіхом провели чемпіонат ентузіасти з громадської молодіжної організації "Веломан Екстрім Хуст" (керівники Леся та Микола Логіни). В змаганнях прийняли участь не тільки досвідчені спортсмени з Ужгороду, Львова, Мукачева, Хуста й Тячева, серед яких були й майстри спорту України та колишнього СРСР, але й чимало юних рейдерів. Перед початком змагань їх учасники вшанували могили карпатських січовиків у селі Рокосово.

На дистанцію апхілу учасники стартували з урочища Бойкове, що знаходиться у верхній частині села. Щоби дістатися фінішу, який було розташовано біля 200-метрової ретрансляторної вежі на горі Товста, спортсменам необхідно було подолати майже сім кілометрів по стрімкій дорозі з 600-метровим набором висоти.

Реклама

Чемпіоном Закарпаття з результатом 27 хвилин та 9 секунд в основній віковій групі став ужгородець, майстер спорту України зі спортивного орієнтування на велосипедах Ференц Гутлебет, другим, через 13 секунд, фінішував Олексій Жданович, третій результат – у найсильнішого з юніорів Олександра Зубенка (всі троє спортсмени представляють клуб «Банзай-Ра»). Срібну та бронзову нагороди в юніорській першості вибороли вихованці мукачівського клубу спортивного орієнтування "Товариш", члени молодіжної збірної команди України Олександр Касьянов та Василь Морозов (обидва навчаються у ВПУ № 3). Відмітимо, що саме мукачівці (тренер Ніна Расчупкіна) й здобули найбільшу кількість перемог на хустських трасах. Так, серед юнаків 1996-1997 років народження на трасі апхілу переміг студент мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу Олександр Беккерт (друге місце у хустянина Тараса Ковача, третє – в ужгородця Максиміліана Шалаєва), серед дівчат – Наталія Шозда з мукачівської ЗОШ № 6; у середній групі (1998-1999 роки народження) з першим та третім часом фінішували мукачівці Владислав Французов (ЗОШ № 11) та Артур Сватко (ЗОШ № 1), срібним призером тут став Богдан Русин з Тячева; серед дівчат цього віку мукачівка Анастасія Моїсеєва фінішувала другою, пропустивши поперед себе Іванну Власик з Ужгороду. В категорії наймолодших впевнено переміг учень мукачівської ЗОШ № 2 Станіслав Шин, слідом за яким фінішували ужгородці Віталій Малило та Микита Гаркавенко.

З неменшим завзяттям ніж юні змагалися на рокосівських трасах й сивочолі ветерани велоспорту. Першим за 34 хвилини та 13 секунд на вершину Товстої піднявся багаторазовий чемпіон України з велоспорту, володар титулу гірського короля, здобутого їм на цьогорічних багатоденних всесвітніх ветеранських змаганнях в Австрії 68-річний львів’янин Святослав Ковальчук, 51-річний хустянин Томас Величко, чий стаж у велоспорті також є вельми солідним, виборов срібну медаль, а бронзовим призером став відомий спортивний журналіст зі Львівщини, учасник чемпіонату світу серед ветеранів, майстер спорту колишнього СРСР 59-річний Йосиф Пазяк.

Реклама

Наступного дня чемпіонат продовжився крос-кантрійними перегонами на Замковій горі в Хусті. Лідери знов підтвердили свою міць. Серед дорослих на надскладній трасі з результатом одна година п’ять хвилин та три секунди переміг цьогорічний чемпіон та володар Кубка України зі спортивного орієнтування на велосипедах Олексій Жданович, на одинадцять секунд пізніше фінішував Ференц Гутлебет, а нагороду за третій результат виборов Ігор Пілатус з Хуста. Серед жінок перемогла Віра Жданович, серед юніорок – Наталія Шозда. В змаганнях юніорів за перемогу знов боролися Олександр Зубенко та Василь Морозов, переміг ужгородець, третім фінішував Михайло Левко з Хуста. Серед дівчат Анастасія Моїсеєва впевнено взяла реванш, випередивши Іванну Власик майже на півтори хвилини. Зате жодного шансу суперникам знов не залишили мукачівці Владислав Французов та Станіслав Шин – обидва вдруге впевнено перемогли у своїх вікових групах. Срібними та бронзовими призерами в категорії Владислава стали тячівець Богдан Русин та Том Рего з Ужгороду, а серед наймолодших – хустяни Крістіан Каше та Юрій Куліш.

Всіх переможців нагородили медалями, грамотами та призами від спонсора змагань веломагазину "LoginSportLife".

Олександр Цепурдей

Реклама

Фото автора

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно