Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські спортсмени взяли участь у Кубку України з МТВО

Мукачівські спортсмени взяли участь у Кубку України з МТВО
У харківській Швейцарії – одному з найбільших лісопарків країни – відбулася фінальна частина 11-етапного Кубку України з МТВО – спортивного орієнтування на гірських велосипедах. У головній категорії,...

У харківській Швейцарії – одному з найбільших лісопарків країни – відбулася фінальна частина 11-етапного Кубку України з МТВО – спортивного орієнтування на гірських велосипедах. У головній категорії, виконавши норматив майстра спорту зі спортивного орієнтування, впевнену перемогу отримав 36-річний майстер спорту з велокрос-кантрі ужгородець Олексій Жданович – в активі Олексія перемоги на шести етапах Кубка. 26-річний киянин Артем Стрижак перемагав на трьох етапах, а ще на п’яти фінішував другим, тож його друге місце у загальному заліку Кубку теж є цілком закономірним. Цікавою вийшла боротьба за бронзову нагороду, на яку, після вдалого виступу на двох передостанніх етапах (друге та третє місця) реально претендував наймолодший учасник елітної категорії, учень мукачівського ВПУ № 3 Олександр Касьянов. Втім, не зумівши впоратися з емоціями, 18-річний спортсмен допустив прикру помилку і в підсумковому заліку посів п’яте місце, пропустивши поперед себе двох харків’ян: Євгена Нестерова та Олександра Лєвіна.

ВІДЕО ДНЯ

В змаганнях серед жінок до призової трійки у підсумковому заліку Кубка увійшли Віра Жданович з Ужгороду, харків’янка Наталія Новікова та Оксана Пуха з Полтави. Прикро – до фінальної частини змагань третю позицію впевнено утримувала мукачівка Наталія Шозда, яка цього року двічі перемагала та двічі фінішувала з другим результатом на окремих етапах. Але у фіналі Наталка не виступала – перед самою поїздкою мукачівцям відмовили у фінансуванні і до Харкова вони не поїхали.

Дивно, адже саме команда мукачівського СК «Товариш» (тренер Ніна Расчупкіна) є безсумнівним лідером велоорієнтування в Україні. Незважаючи на неучасть в двох останніх етапах Кубка України, мукачівці впевнено перемогли в більшості з вікових категорій. Переможцем серед юніорів (до 20-ти років) став учень ВПУ № 3 Василь Морозов, серед юнаків і дівчат не старших 17-ти років відповідно великолучанець Дмитро Гаршанін (професійний ліцей) та Олександра Золтан (ЗОШ № 1), серед юнаків не старших 14-років у призовій трійці Владислав Французов (ЗОШ № 11), бобовищенець Мирослав Гонак та Артур Сватко (ЗОШ № 1), Анастасія Моїсеєва (ЗОШ № 1) перемогла в змаганнях дівчат. Втім, гідно представляли нашу область представники і інших спортклубів, що працюють під патронажем Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді. Так призерами Кубку стали ужгородці Іванна Власик, Олександр Зубенко, Каріна Шмітко, Олександра Жданович, Володимир Козловський, Діана Сотмарі та Андрій Гіріч.

Реклама

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно