Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Першим новачком "Минаю" у зимове міжсезоння став закарпатець

Першим новачком "Минаю" у зимове міжсезоння став закарпатець

Ще один закарпатець у складі «Минаю». Першим новачком у зимове міжсезоння став захисник Дмитро Сартіна. Це вихованець закарпатського футболу, який останні 4 роки грав у МФК «Миколаїв». У другій половині цього сезону він захищатиме кольори закарпатської команди.

ВІДЕО ДНЯ

27-річний Дмитро Сартіна народився в Ужгороді і саме у місцевій СДЮШОР навчався футболу. У 16-річному віці його до себе забрав донецький «Шахтар» і через рік він підписав перший професійний контракт. За основну команду не зіграв жодного матчу, а ігрову практику набирав у фарм-клубі – «Шахтарі-3», – повідомляє інформаційний департамент ФК «Минай».

Основну ігрову кар’єру Дмитро Сартіна провів у «Миколаєві». За «корабелів» зіграв 67 матчів у Першій лізі, де забив 5 голів. Був завжди твердим гравцем основи. Щоправда, за «Миколаїв» грав з перервою – сезон 2017/2018 провів у «Оболонь-Броварі».  Тепер – він футболіст команди із Закарпаття, за яке, до речі, ніколи не грав.

Реклама
Читайте також:
Кращі спортсмени і тренери Ужгорода отримали грошові винагороди

«В мене закінчувався контракт в «Миколаєві», і я дуже хотів повернутися додому, – розповів Дмитро. – І коли виник варіант з «Минаєм», то, звісно, довго не думав». 

Реклама

Новий захисник зізнався, що давно слідкував за «Минаєм».

«З деякими нинішніми гравцями ми починали тут займатися футболом, тому час від часу спілкувалися. Хлопці розповідали, що тут хороший колектив, гарна атмосфера, і що стоїть завдання постійно прогресувати і добиватися максимуму! Це мені дуже імпонує», – зазначив він.

Що цікаво, Дмитро грав проти «Минаю» лише раз – осінню 2018-го в рамках 1/16 Кубка України на нашому стадіоні, коли закарпатці виграли 3:1. В матчах, коли команди зустрічалися в Першій лізі, Сартіна участі не брав через різні причини: травма та перебір жовтих карток. 

Реклама

Варто відзначити, що Дмитро – номінальний захисник. Свого часу грав і на фланзі захисту, але останнім часом переважно у центрі. Саме на цій позиції його награвали під час тренувальних зборів.

 «Мені імпонує те, у який футбол грає «Минай», поступово звикаю до вимог тренерського штабу і вже чекаю на дебют», – зазначив він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно