Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На "Мукачівське літо" з’їхалось понад двісті шахістів (ФОТО)

На "Мукачівське літо" з’їхалось понад двісті шахістів (ФОТО)
Шаховий авторитет Мукачева відомий далеко за межами Закарпаття. На цей раз фестиваль «Мукачівське літо», за підтримки відомого мецената шахів Йозефа Реша, проходив у приміщенні готельного комплексу...

Шаховий авторитет Мукачева відомий далеко за межами Закарпаття. На цей раз фестиваль «Мукачівське літо», за підтримки відомого мецената шахів Йозефа Реша, проходив у приміщенні готельного комплексу «Інтурист» уже вп’яте. Участь у цьогорічному фестивалі взяло понад 200 шахістів із усіх областей України, а також представники Білорусі, Словаччини та Франції.

ВІДЕО ДНЯ

Серед учасників – 3 гросмейстери та понад 17 майстрів спорту з шахів. У рамках шахового фестивалю відбулося 6 турнірів різного класу та з різним контролем часу. Родзинкою цього турніру є те, що за перемогу шахіст отримує не 1, а відразу 3 очки, за нічию – 1, що зумовлює безкомпромісну боротьбу за шахівницями.

На урочистому відкритті спортсменів та любителів шахів вітали міський голова Золтан Ленд’єл, міжнародний гросмейстер Захар Єфіменко, керівники обласної федерації шахів Олександр Галай та Олександр Федів.

Реклама

У найсильнішому відкритому турнірі А перемогу здобув молодий одеський міжнародний майстер Станіслав Богданович із результатом 20 очок із 27 можливих. Друге місце в міжнародного майстра з Чернігова Олександра Носенка (також 20 очок), третім став гросмейстер із Львова Михайло Козаков (19 очок). Серед закарпатців кращий результат у гросмейстера Сергія Овсієвича з Мукачева – 18 очок і загальне шосте місце. До речі, у турнірі А на призерів чекали серйозні призи, які були вручені відразу після завершення.

У турнірі Б, де згідно з регламентом змагалися шахісти з рейтингом менше 2200, перемогу здобув кандидат у майстри спорту з Чернігова Сергій Муха (22 очки), друге місце виборов представник Львівщини Ігор Лещишак (21 очко), третє – Павло Алаєв із Харкова (20 очок). Треба відмітити гарну гру ужгородського ветерана шахів Анатолія Прокопчука, який весь турнір претендував на найвищі місця, але прикра поразка в останньому турі відкинула його на 12 сходинку (17 очок). Кращий результат серед закарпатців у турнірі Б показав мукачівець Володимир Коворданій. У нього 18 очок і 8 місце.

Реклама

У турнірі серед юнаків та дівчат до 16 років кращі результати показали Олександр Скляров (25 очок) з Херсону, львів’яни Дмитро Воробець (18 очок) та Дмитро Мерва (17 очок). Кращим серед закарпатців тут став Андрій Вачіля,який здобув 16 очок та посів 7 місце в турнірній таблиці. У юнацькому турнірі зіграло 34 юніори.

У турнірі наймолодших за призи змагалося 58 юних шахістів (до 12 років). Перемогу святкував Олексій Ткаченко з Черкас (23 очки). Другим став представник Мукачева Олександр Решетар (21 очко). Третє місце виборола Світлана Фемяк із Івано-Франківська (19 очок).

Шаховий фестиваль пройшов на високому організаційному рівні й зібрав дуже сильний склад. Переможці та призери нагороджені цінними призами від організаторів та спонсорів турніру. Велику допомогу у проведенні турніру надали Йожеф Реш та народний депутат України Василь Петьовка. Шаховий фестиваль «Мукачівське літо» стає одним із кращих турнірів на Україні та важливою подією у шаховому житті нашого краю.

Реклама

Аркадій Ворович, Семен Найгебавер

Фото П. Паровінчак

"Спорт-тайм"

На "Мукачівське літо" з’їхалось понад двісті шахістів (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно