Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві виховують найкращих футболістів

В Мукачеві виховують найкращих футболістів
Поки доросла збірна України без закарпатців грає на «Євро-2012», юні краяни демонструють клас не тільки всій країні, а й Європі. Днями завершилися чемпіонати області серед різних вікових груп, які...

Поки доросла збірна України без закарпатців грає на «Євро-2012», юні краяни демонструють клас не тільки всій країні, а й Європі. Днями завершилися чемпіонати області серед різних вікових груп, які довели, що діти на Срібній Землі не тільки люблять, а й уміють грати у футбол. А 12-річні ужгородці ще раніше довели, що рівень цього виду спорту серед дітей достатньо високий навіть у Європі.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого тижня завершився дебютний чемпіонат краю серед дітей. Саме в цьому році керівництво Дитячо-юнацької футбольної ліги області вирішило провести першість серед 11-12-річних та 15-річних хлопчаків. Причому на штучному полі за системою «5+1». У молодшій групі найкращими виявилися мукачівські футболісти з команди «Сок». У захопливій сутичці вони переграли однолітків із Хуста. В основний час хлопці зіграли внічию 0:0, а в серії пенальті сильнішими були саме гравці з міста над Латорицею – 2:1. Третє місце зайняла команда СДЮСШОР з обласного центру краю, які переграли у матчі за «бронзу» своїх сусідів із Мукачева, – команду «Соколята». Загалом у першості взяли участь 19 команд із усієї області. «Дебютний чемпіонат показав, що подібні турніри слід проводити в нашому регіоні, – розповів голова ДЮФЛ Закарпаття Василь КАЧУР. – Дітям потрібно грати й розуміти, що вони зробили правильний вибір, зайнявшись футболом».

До речі, хлопці з команди СДЮСШОР Ужгорода перед цим показали свій клас на європейському турнірі під егідою УЄФА. В італійському місті Удіне два склади цієї команди виступали на змаганнях, де грали з однолітками з Італії, Словенії та Румунії. Причому зіграли дуже вдало. Так, підопічні тренера Тараса Вайданича розтрощили на груповому етапі команду Доріа (Італія) 5:1 та зіграли в нульову нічию двічі поспіль ще з двома італійськими командами – «Трієстом» та «Портом». Вийшовши з групи, ужгородці зіграли в своєрідному «фіналі чотирьох». У першому матчі закарпатці розіграли нічию 1:1 з румунською «Куртеа», програли словенській «Горіці» та розгромили ще одну команду із Словенії «БРДА» (4:1). Таким чином, у загальній підсумковій таблиці ужгородці зайняли друге місце. Отже, такі футболісти, як Максим Олень, Владислав Цибик, Владислав Яковлев, Богдан Маруханич, Олександр Гіді, Вадим Ференцик, Андрій Тороні та Ілля Блох цілком заслужено отримали «срібні» нагороди. Чим знову довели: на Закарпатті є достатня кількість майбутніх зірок футболу.

Реклама

Дмитро Гончар, газета "Закарпатська правда"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно