Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівські баскетболістки повернулися переможницями з чемпіонату України з баскетболу (ФОТО)

Мукачівські баскетболістки повернулися переможницями з чемпіонату України з баскетболу (ФОТО)

Мукачівські баскетболістки повернулися переможницями з чемпіонату України з баскетболу (ФОТО)
На чемпіонаті України з баскетболу серед ветеранів жіноча команда з Мукачева виборола “золото”. Протягом 5 днів в Севастополі проходив 21-ий чемпіонат України з баскетболу серед чоловічих...

На чемпіонаті України з баскетболу серед ветеранів жіноча команда з Мукачева виборола “золото”. Протягом 5 днів в Севастополі проходив 21-ий чемпіонат України з баскетболу серед чоловічих ветеранських команд і перший чемпіонат серед жіночих команд.

ВІДЕО ДНЯ

“Загалом у чемпіонаті прийняли участь 23 команди у категоріях 40, 45, 50 +. Не зважаючи на вік спортсмени показали справжній клас та майстерність. Отже численним вболівальникам не прийшлося нудьгувати. Відкрили змагання команд заслужений тренер України Володимир Карпухін, голова асоціації ветеранів баскетболу України Олег Крайнюк, заслужений майстер спорту, неодноразовий чемпіон Європи Володимир Гладун”, - розповідає голова ММБКВ “Імпульс” Віталій Бібік.

Збірна чоловіків з Мукачева сподівалася на перемогу, та схоже примхлива Фортуна була на боці суперників. В упертій боротьбі у своїй підгрупі наша команда програла суперникам з Криму з рахунком 64:58. А команда ветеранів з Донецька “вирвала” перемогу з рахунком – 57:52. У грі за 5 місце наша збірна поступилася команді з Луганська - 48:46. У збірній з Мукачева слід відмітити результативну гру Віктора Кваші, Сергія Фельбаби, Павла Гоманюка, Володимира Хатнюка. За підсумками чемпіонату України серед ветеранів у категорії 40 + золоті медалі здобула команда з Луганська, у категорії 45 + перше місце - за ветеранами Севастополя, у категорії 50 + золоті нагороди здобули баскетболісти із Києва.

Реклама

А жіноча команда з Мукачева “Карпатські ведмедиці” міського баскетбольного клубу ветеранів “Імпульс” упевнено лідирувала у Чемпіонаті вже з першої гри. З рахунком 54:27 наша збірна розгромила команду із міста Хмельницький. У другій грі наші баскетболістки з рахунком 42:36 перемогли господарів чемпіонату із Севастополя. Та перемога у чемпіонаті далася не легко. Адже у третій вирішальній зустрічі, щоб вибороти “золото” довелося перемогти досвідчену команду ветеранів з Києва. “Ведмедиці” показали не аби яку волю до перемоги, в упертій боротьбі наші спортсменки переграли київських ветеранів з рахунком 47:42 і в перше в історії національного баскетболу стали золотими призерками чемпіонату України серед ветеранських команд.

Бійцівський характер та жадоба до перемоги помножені на майстерність та витривалість – ось головні риси спортсменок Ольги Продан, Наталії Фунтікової, Тетяни Кобзар, Лілії Яцковської, Тетяни Курілло та Єлизавети Лисенко, а також інших учасниць які представили рідне Мукачево на національному чемпіонаті з баскетболу. Друге місце серед жінок посіла команда Севастополя, бронза дісталася київській команді.

Реклама

“Під час перебування в Севастополі ми ознайомились з історичними та пам’ятними місцями міста-героя, побували з екскурсією на фрегаті “Гетьман Сагайдачний”, - розповідає одна з учасниць чемпіонату Тетяна Кобзар. - Ми вдячні усім, хто допоміг чоловічій та жіночій збірним поїхати на цей чемпіонат. Також команда висловлює подяку керівництву Обласної Федерації баскетболу та Управлінню у справах молоді та спорту, а також нашим першим тренерам Гомонай Валентині Михайлівні та Бабаєвій Наталії Євгеніївні, які привили любов до баскетболу на все життя. Та нашому тренеру Віктору Кваші, який вкладає чимало сил та енергії у розвиток національного баскетболу, залучає дітей та молодь до активного спортивного життя та планує відродити у місті дівочу секцію з баскетболу. Ми радіємо перемозі та у планах – нові обрії, наразі команда готується до Відкритого чемпіонату Словакії, який відбудеться в червні у Прешові. А вже наступного місяця плануємо гідно представити нашу країну в Чемпіонаті Європи з максібаскетболу в Каунасі”.

Мукачівські баскетболістки повернулися переможницями з чемпіонату України з баскетболу (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно