Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівці накосили медалей в Сумах

Мукачівці накосили медалей в Сумах
У Сумах - «столиці» українського біатлону - пройшов чемпіонат України з МТВО на подовженій дистанції та в естафетах. Змагання вийшли відмінними у всіх сенсах: висококваліфіковані, доброзичливі...

У Сумах - «столиці» українського біатлону - пройшов чемпіонат України з МТВО на подовженій дистанції та в естафетах.

ВІДЕО ДНЯ

Змагання вийшли відмінними у всіх сенсах: висококваліфіковані, доброзичливі судді, найцікавіші - якраз для велоорієнтування! - райони, якісні - на рівні світових стандартів - карти. Дистанції - тут взагалі епітети складно підібрати - гідні етапів Кубка світу! Єдине, в чому сумчани не виконали обіцяного - не було «знаменитої» двометрової кропиви (організатори прим'яли її автомобільними шинами, причепленими до позашляховиків ), поганих доріг і ненаситних комарів. Високу оцінку українським змагань дав і тренер російської збірної, член Президії ФСО Росії Олександр Свір, який зі своїми вихованцями побував на стартах в Токарях. Дуже важливий момент: не дивлячись на те, що сумські карти є тренувальними полігонами для місцевих, це жодним чином не вплинуло на результати: перемагали найсильніші - росіяни, кияни, харків'яни, а в основному - закарпатці, які взагалі вперше стартували в цих районах.

Сенсацій не сталося - серед переможців всі знайомі обличчя. На подовженій дистанції в змаганнях серед чоловіків переміг ужгородець Ференц Гутлебет, киянин Артем Стрижак став срібним призером а мукачівець Гліб Толстоусов виборов бронзу. Серед жінок чемпіонкою стала Віра Жданович з Ужгороду, на другому та третьому місцях фінішували відповідно Христина Конвісарова з Дніпропетровську та росіянка Анастасія Свір (до речі – юніорська чемпіонка світу!).

Реклама

Також закарпатці перемогли у змаганнях юніорів (не старших 20 років) - Олександр Касьянов (Мукачево) та серед наймолодших (не старших 14 років) – Едуард Бубряк (Мукачево). В категорії 17-річних спортсменів мукачівець Василь Морозов поступився лише харків'янину Олексію Брюховичу і став срібним призером, з третім результатом тут фінішував росіянин Сергій Фесенко. Серед дівчат цієї вікової групи кращий час ще у однієї з представниць російської збірної - Єлени Мєліхової із Воронєжу , а мукачівка Наталія Шозда отримала нагороду за третє місце. В змаганнях наймолодших, пропустивши на фініші поперед себе Катерину Сокур з Кіровограду, мукачівка Олександра Золтан стала срібним призером чемпіонату.

Перемоги закарпатської збірної і в естафетах були легко прогнозованими. Так і сталося: чемпіонами серед чоловіків стала команда за яку виступали Олексій Жданович, Гліб Толстоусов та Ференц Гутлебет (срібло у киян, а бронза – у команди Харківської області); серед жінок переміг дует у складі Наталки Шозди та Віри Жданович.

Реклама

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно