Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські тенісистки привезли медалі

Мукачівські тенісистки привезли медалі
Приємно відмітити, що в останній час призові місця виборює молодь Ужгорода, Мукачева, Тячева, Берегова, Виноградова, Чопа та Хуста, що значно розширює географію цього виду спорту в області. У...

Приємно відмітити, що в останній час призові місця виборює молодь Ужгорода, Мукачева, Тячева, Берегова, Виноградова, Чопа та Хуста, що значно розширює географію цього виду спорту в області.

ВІДЕО ДНЯ

У наймолодших дівчат до 10 років перемогла представниця Берегова Вікторія Гоясик. Друге місце в мукачівки Ірини Шабаковської, третім призером стала Тетяна Дичка з Ужгорода. На жаль, юнаки в цій віковій групі не виступали.

Серед дівчат до 12 років перемогла тячівська тенісистка Романа Левицька. Призерами стали її землячки Даніелла Пилип та Домініка Фіцай. У хлопчиків у цій віковій категорії виноградівець Владислав Фененець переміг сильного ужгородця Дем’яна Гулянича. Третє місце ще в одного ужгородця Миколи Чорняка.

Реклама

У дівчат до 14 років на перших двох сходинках тячівки Юлія Пузик та Наталія Коларик. На третій позиції завершила змагання ужгородка Альона Якубець. У юнаків представник Чопа Сергій Клочаник випередив представників Тячева Ростислава Шлаєра та Василя Гунду.

У віковій категорії до 16 років повністю домінували тенісистки Тячева. Переможницею стали Валерія Цубина. Слідом розмістилися Кароліна Бероцька та Корнелія Поп. У юнаків знову перший Сергій Клочаник із Чопа. Ростислав Шлаєр – другий. А ось на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшов представник Хуста Максим Галстян.

Реклама

У змаганнях взяли участь команди Закарпатської ОДЮСШ, ДЮСШ №1 м.Ужгород, ДЮСШ Мукачева, Чопа, Берегова, Хуста, Виноградова, Тячева.

Рівень, який продемонстрували юні спортсмени, доволі високий.

У рамках турніру було проведено показові парні змагання серед ветеранів. На старт вийшло 10 пар: 6 – Тячів, 4 – Ужгород. Найбільше перемог – 7 – здобула пара Колб – Опаленик. П’ять перемог у Юркіна – Павлишинець. По чотири – в активі Романишина – Бердар, Урста – Лойош та Ленарт – Негер.

Реклама

Після турніру в Тячеві з 28 червня по 3 липня на тенісних кортах стадіонів «Авангард» та «Спартак» відбулася відкрита першість Закарпатської області, ШВСМ та кубка федерації тенісу, присвячена пам’яті видатних тенісистів області Й.Гагера, М.Мозера, Т.Негера, Й.Яношевського та О.Єгорова.

Першість проводили управління у справах молоді та спорту ОДА, Федерація тенісу Закарпаття, ШВСМ та ОДЮСШ.

У змаганнях взяли участь 58 тенісистів із Москви, Львова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї, Ужгорода, Мукачева, Тячева, Перечина, Виноградова. За призи боролися 22 тенісні пари. Крім дорослих та ветеранів, у турнірі взяли участь 55 юних тенісистів із Ужгорода, Мукачева, Чопа, Тячева, Виноградова, Сваляви.

У дівчат до 10 років трійку призерів склали Ірина Шабаковська з Мукачева, Валерія Гайдукова з Тячева та Маріанна Маслей з Мукачева. Серед дівчат до 12 років найсильнішою виявилася Юлія Пузик з Тячева. Її землячка Романа Левицька стала другою, а Анастасія Суховецька з Ужгорода – третьою. У дівчат до 14 років ніяких шансів суперницям не залишила ужгородка Наталія Бобаль. Друге місце в мукачівки Ірини Русин, третє – у ще однієї ужгородки Альони Якубець. У старших дівчат, яким виповнилося 14 років, перемогла Валерія Цубера з Тячева. Ще одна представниця Тячева Кароліна Белоцька виборола срібло. Третє місце в ужгородки Ніколь Сівковської.

Юнаки змагалися у віковій групі до 12 років. Впевнену перемогу здобув Олег Андріїв із Ужгорода. Слід також відмітити друге місце Дем’яна Гулянича, якому ще не виповнилося й 10 років. На третьому місці Владислав Фединець із Виноградова. У юнаків до 14 років переміг Ростислав Шлаєр з Тячева. На другому місці Ігор Суховецький з Ужгорода, на третьому – Сергій Клочаник із Чопа. У юнаків старших за 14 років на вищий щабель п’єдесталу зійшов ужгородець Євген Січка. Срібло в Михайла Бердара з Тячева, а бронза – в ужгородця Максима Козубовського. Повністю впоралася з обов’язками головного судді тячівка Габріелла Белеш.

У дорослих спортсменів за медалі турніру вели суперечку тенісисти з-за меж області. Так, серед тенісистів до 35 років трійку призерів склали львів’яни Станіслав Мрачковський та тернопільці Віталій Кутерещин і Василь Полесюк. Серед тенісистів віком від 36 до 45 років не було рівних львів’янам Григорію Добичіну й Сергію Хохріну. У фінальному поєдинку перемогу здобув Григорій Добичін. Третє місце в тернопільчанина Олега Барана. У тенісистів вікової категорії 46-55 років переміг івано-франківець Богдан Бартків. На другому місці львів’янин Сергій Гурвіц, на третьому – москвич Сергій Педь. На жаль, на сьогоднішній день ми не маємо хороших дорослих тенісистів. Тільки у віковій категорії 55 років і старші наші заслужені ветерани нікого не пустили на п’єдестал пошани. Перемогу здобув ужгородець Золтан Лакатош. Друге місце в сина відомого тенісиста Т. Негера – Степана, третє – завоював ще один ужгородець Юрій Ленарт.

У чоловічих парах у віковій категорії до 100 років перемогу святкували ужгородці Василь Єгоров – Дмитро Пригара. Друге місце в львів’янина Сергія Хохріна та тернопільчанина Олега Барана. Третє – у ще однієї львівської пари Мрачковський – Коваль. У віковій категорії +100 років перше місце в змішаної пари Григорія Добичіна зі Львова та ужгородця Івана Опаленика. Друге місце в ужгородської пари Михайло Ухаль – Дмитро Ухаль. Третє місце у львів’ян Ігоря Шаля – Сергія Гурвіца. У категорії +130 років перемогла ужгородська пара Ілля Гулянич – Михайло Ухаль. Срібло у відомого голкіпера Андрія Гаваші та Дмитра Ковбіна. Бронза теж залишилася на Закарпатті, її здобули Микола Роман і Василь Пригара. Серед дорослих із обов’язками головного арбітра добре впорався Степан Негер.

Реклама

Найбільше тішить проведення великих, як за мірками області, тенісних турнірів. Є хороша масовість, представлена широка географія. На даний час цей вид спорту культивують не тільки в Ужгороді. Велику увагу почала приділяти розвитку тенісу в області Федерація тенісу та її керівник Олег Адамчук. А від наших тенісистів будемо очікувати нових перемог.

Ян Рогач

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно