Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Мукачеві почався традиційний міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Закарпаття»

У Мукачеві почався традиційний міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Закарпаття»

У Мукачеві почався традиційний міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Закарпаття»
Приїхало чимало спортсменів та шанувальників древньої гри. Декілька днів поспіль вони будуть змагатися і обмінюватись досвідом. – Традиційний шаховий турнір – "Кубок

Приїхало чимало спортсменів та шанувальників древньої гри. Декілька днів поспіль вони будуть змагатися і обмінюватись досвідом.

ВІДЕО ДНЯ

– Традиційний шаховий турнір – "Кубок Закарпаття" проходить вже багато років. Щоразу він збирає все і більше і більше людей. І на цей турнір зібралось більше ста учасників майже з усіх областей України. Приїхали навіть гості з Португалії та Словаччини, хоча в Мукачеві вони не вперше. Їм дуже подобається наше місто та рівень організації змагань, – відзначив Олександр Федів, заступник директора Мукачівського шахового клубу «32×64». У час фестивалю буде проведено дев’ять різних турнірів. Тут зможуть продемонструвати своє вміння учасники різних вікових та шахових категорій –заяви на участь подали як професіонали в цьому виді спорту, так і любителі.

Спортсмени, котрі приїхали у місто над Латорицею мають різні цілі: дехто буде намагатись вибороти високе місце, а дехто хоче просто поспілкуватись і набратися досвіду для майбутніх змагань.

Реклама

Організатори фестивалю орієнтувались на молодь, для якої шахи стають шанованою грою.

– Турніри, які ми влаштовуємо у Мукачеві, проводяться, з прекрасною метою – залучити якнайбільше обдарованих у шахах дітей. По-перше для того, щоб вони брали активну участь у змаганнях, набували майстерності, а по-друге, ми маємо велике бажання виявити таланти у шахах, і ми цього досягаємо, – завважив Олександр Галай, голова обласної федерації шахів.

Реклама

Аналізуючи на організацію шахових змагань у Мукачеві, бачимо, що і нині, і в майбутньому є реальні перспективи, щоб наш край став батьківщиною гросмейстерів.

Іван Гарагонич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно