Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Не так сталося, як гадалося

У шаховій програмі юнацьких спортивних ігор відбулись три турніри : класичні шахи, рабід і бліц. На старт вийшли 10 команд районів та міст Закарпаття. Перед початком змагань здавалось, що ужгородська...

У шаховій програмі юнацьких спортивних ігор відбулись три турніри : класичні шахи, рабід і бліц. На старт вийшли 10 команд районів та міст Закарпаття. Перед початком змагань здавалось, що ужгородська команда повинна перемогти, оскільки наші земляки (вихованці ДЮШаК) грали без свого лідера Владислава Тіби, який в ці дні грає в дорослому Чемпіонаті України. Та, "не так сталося, як гадалося". Мукачівці черговий раз довели, що вони - найсильніші. У всіх трьох турнірах вони здобули впевнену перемогу. Ось склад переможців : Михайло Піняшко, Андрій Вачиля, Микола Кейк, Олександр Решетар, Едгар Білак, Леся Волкова, Мирослава Скиба, Наталка Федак та Каріна Лакатош. На другому місці ужгородці, а бронза дісталася представникам Виноградівщини.

ВІДЕО ДНЯ

Успіх наших юнаків і дівчат вже сприймається як "буденна справа" і нікого не дивують ці перемоги. Хоча ще три роки тому на обласному "шаховому Олімпі" панували виключно ужгородці. Пригадую 70-ті роки (тоді й мені доводилось захищати честь Мукачева), коли кожна перемога наших земляків над ужгородцями вважалась сенсацією або випадковістю. І так тривало аж до 2007 року... Поки "за справу не взявся" Йозеф Реш. Організована ним дитяча шахова школа почала плідно працювати. Ніхто й не очікував, що успіхи прийдуть так швидко. Вже наступного 2008 року нашим школярам не було рівних в області. Колектив тренерів ДЮШаК (Роберт Орос, Сергій Волков, Аттіла Криштофорі) довів, що хоче і може виховувати здібну молодь. Цього року вже два наших вихованці досягли чудових успіхів на національній арені. Владислав Тіба став бронзовим призером Чемпіонату України серед дітей до 14 років, а Олександр Решетар розділив 3-5 місця (з 70 учасників) на Чемпіонаті України серед 8-річних шахістів.

Попереду у наших вихованців нові старти і ми сподіваємось на нові успіхи і, звичайно ж, перемоги.

Реклама

Олександр Федів

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно