Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Куди українці найчастіше їздять на відпочинок у 2024 році

Куди українці найчастіше їздять на відпочинок у 2024 році
Фото: Depositphotos

Вадим Карп’як в ефірі телемарафону поспілкувався з головою Державного агентства розвитку туризму України Мар’яною Олеськів про те, як і де цього літа відпочивають українці.

Мар’яна Олеськів підтвердила, що західні регіони України нині мають найбільшу популярність серед відпочивальників. Про це зокрема свідчить відсутність квитків на потяги Укрзалізниці у цьому напрямку.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас українці відкривають для себе нові місця в різних регіонах, ближчих до їхнього проживання.

Навіть у Миколаївській області, яка здається близькою до фронту, є чудові місця, наприклад, біля річки Південний Буг, такі як Магія.

Реклама
Читайте також:
Похід у Карпати: 3 цікаві маршрути для подорожі

Вона також акцентувала на інших популярних регіонах серед туристів, зокрема: Вінниччина (Тульчин), Хмельниччина (Кам’янець-Подільський, Бакота), Черкащина (відпочинок біля Дніпра), Київщина.

Реклама

Війна суттєво вплинула на туристичну галузь України, особливо в регіонах, що знаходяться близько до зон бойових дій або частково окуповані. Це Донецька, Луганська, Миколаївська та Херсонська області.

Водночас на заході країни, зокрема у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях, спостерігається значне зростання туристичної активності.

За інформацією від букінгових платформ, кількість бронювань в Україні повернулася до рівня 2019 року. Це свідчить про поступове відновлення туристичної активності.

Реклама

Найбільше зростання спостерігається в західних регіонах, в той час як Одеса значно втратила популярність. Говорячи про туризм на морському узбережжі, Мар’яна Олеськів підкреслила, що Одеса активно працює, готелі зайняті. Однак місто не повернулося до рівня 2019 чи навіть 2021 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно