Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді відбувся допрем’єрний показ фільму про українських заробітчан "Гнізда горлиці"

В Ужгороді відбувся допрем’єрний показ фільму про українських заробітчан "Гнізда горлиці"

В Ужгороді відбувся допрем’єрний показ фільму про українських заробітчан "Гнізда горлиці"
ВІДЕО ДНЯ

Допрем’єрний показ в Україні фільму Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці», створеного за підтримки Державного агентства України з питань кіно, розпочали напередодні з Ужгорода – рідного міста виконавиці головної ролі у стрічці Римми Зюбіної.

Сотні глядачів, які прийшли переглянути фільм, що заснований на реальних подіях, мали унікальну можливість зустрітися з творчою групою фільму та Риммою Зюбіною. Пані Римма охоче відповідала на численні запитання, ділилася історією зйомок фільму, цікаві моменти, фотографувалася з ужгородцями та дарувала автографи, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Реклама

«Гніздо горлиці» — переможець 4-го конкурсного відбору Держкіно. Виробники фільму – Продюсерський центр «Інсайт Медіа» (Україна) та «4 Rooms» (Італія). Драма оповідає про життя українських жінок в Італії. «Доведено, що в нашій країні двадцять гривень з кожної сотні — заробітчанські. Відомо, що за це ми платимо зруйнованими сім’ями, залишеними напризволяще дітьми, поруйнованим життям мільйонів людей», – йдеться на сайті Держкіно.

Фабула фільму: українська заробітчанка Дарина повертається додому вперше за два роки напівлегального життя в Італії. Вона вагітна від її італійського «сеньйора». Що робити з майбутньою дитиною, як сказати про це своєму законному чоловікові? Що її чекає вдома? Занедбане господарство, а найголовніше – необхідність боротися за порятунок своєї родини. Та чи прийме її чоловік із чужою дитиною і як складеться їхнє подальше спільне життя?

Реклама

Виїзд українців на заробітки за кордон давно посідає одне з перших місць у списку проблем країни: люди виїжджають, бо не мають роботи. За статистикою на заробітках перебуває до 5 мільйонів українців. Суспільні проблеми пробують вирішити у кінематографічний спосіб, проявляючи їх через фільми. Тому  «Гніздо горлиці» — один із найактуальніших проектів, бо показує реальну ситуацію шляхом певного узагальнення.

Ролі у фільмі виконали видатні українські та італійські актори: Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Ліна Бернарді, Микола Боклан, Олександра Сизоненко, Максим Канюка та Мауро Чіпріані.

До слова, картина “Гніздо горлиці” отримала нагороду за Найкращий український фільм у рамках цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно