Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цьогоріч УжНУ закінчили 54 іноземні випускники

Цьогоріч УжНУ закінчили 54 іноземні випускники

Про міжнародні зв’язки Ужгородського університету і навчання іноземних громадян під час засідання Вченої ради 30 червня доповідала проректор Мирослава Лендьєл. Цього року виш випускає 54 медиків, які не мають громадянства України. Загалом УжНУ має 90 договорів з вищими навчальними закладами різних держав.

ВІДЕО ДНЯ

В університеті розпочато роботу за кількома новими міжнародними угодами. Наші студенти протягом двох семестрів навчалися в Поморській академії (Польща): 29 – у І семестрі і 11 – у другому, а на перший семестр 2015–2016 н. р. зараховано 25 студентів вишу, - інформує Медіацентр УжНУ.

Цього року УжНУ приєднався до програми «Еразмус+». На сьогодні підписано 15 угод, за якими студенти протягом одного семестру мають змогу навчатися у вишах Європи. Шестеро студентів УжНУ виграли стипендії на навчання й готуються до від’їзду за кордон. Натомість наш університет повинен запропонувати іноземцям навчання на Закарпатті, оскільки такими є умови програми «Еразмус+».

Реклама

У виші підтримують зв’язки з Чехією, зокрема, краєм Височиною. Триває робота за проектом Вишеградського фонду «Інноваційний університет – інструмент інтеграції у європейський освітній і науковий простір».

За словами проректора, для університету важливо бути представленим у міжнародних рейтингах. Це має значення тому, що іноземні студенти звертають увагу на такі факти, обираючи навчальний заклад.

Реклама

305 студентів з Луганська були переведені до УжНУ у зв’язку з подіями на Сході. Також наш університет розсилав запрошення до різних країн. Тож цього року у виші навчалися громадяни Індії (324 особи), Бангладешу (16 осіб), Нігерії (14), Зімбабве (12), інших країн (загалом 34 особи).

У своєму виступі проректор подякувала науковцям УжНУ, які готували і продовжують навчати іноземців, зокрема, декану медичного факультету, який приймав закордонну молодь, і декану факультету іноземної філології, який сприяв тому, що викладання провадили іноземною мовою. Сьогодні УжНУ працює над розробкою подібних програм.

У структурі університету цього року створили ґрантовий комітет, який розглядає заявки підрозділів, надає консультації щодо участі в тих чи тих проектах.

Реклама

Сьогодні наш виш очікує на результати чималої кількості таких проектів, а в перспективі має намір вступити до Європейської асоціації університетів.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно