Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Активісти розробили татуювання Ужгорода, написали пісню про місто та влаштували квест для закоханих

Активісти розробили татуювання Ужгорода, написали пісню про місто та влаштували квест для закоханих

Активісти розробили татуювання Ужгорода, написали пісню про місто та влаштували квест для закоханих

Серед різних святкових заходів до Дня Ужгорода сьогодні була і нестандартна локація в дворику обласного художнього музею ім.Бокшая – там проходив культурно-мистецький захід «Унгварстайл». За словами ініціаторів, метою його проведення було об’єднання міста, всіх мешканців з оновленням закладеного історично-ментального коду сучасними динамічно- креативними методами.

ВІДЕО ДНЯ

«Разом із унікальними молодими людьми, мистецькими об’єднаннями ми спробували створити нове брендове свято для міста – розробили татуювання Ужгорода, яке нанесли на звичайні білі футболки. На одній футболці цікавим розписом тату зображений Унг – це він, чоловік, на іншій – Вар, це вона, жінка. Окремо придбати не можна, треба брати обидві – таким чином ми показуємо об’єднаний древній Ужгород, – із захопленням розповідає організатор свята Євген Забарило.

– Також написана нова пісня про Ужгород, яку виконуватиме співачка Алекса. Окрім того, проходив квест для закоханих пар під назвою «Сад» – десять зареєстрованих пар пройшли унікальними місцями Ужгорода і виконували певні завдання: читали вірші, співали, танцювали і навіть пробували себе у фехтуванні. Основна ж мета цього всього – відкрити жінку як квітку, а чоловіка як садівника та символічно показати, що сад є своєрідною родиною. Так через механізми мистецтва й культури ми намагаємося донести до ужгородців вічні цінності, заради яких варто жити, незважаючи на хаос у країні».

Реклама

На різних локаціях «Унгварстайлу» були представлені творчі роботи митців: розпис картин фарбами, що світяться вночі, розпис обличчя, різьба по дереву, кулінарні смаколики, виступи місцевих музичних гуртів у сучасній ритмиці техно та багато іншого.

Переможці ж квесту Валерія Софіюк та Олександр Ерфан отримали чудовий подарунок - подорож до Будапешта, а також головну пам’ятку святкування Дня міста - унікальні футболки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно