Кабачки в томатному соусі на зиму: простий рецепт
Рецепт, як приготувати кабачки з томатом на зиму.
Для приготування нам знадобляться:
ВІДЕО ДНЯ- Кабачки — 2 кг
- Паста томатна — 4 ст. л.
- Вода — 1.5 л
- Олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.
- Цукор — 6 ч. л.
- Сіль — 4 ч. л.
- Часник, зубчики — 6 шт.
- Оцет 9% — 3 ст. л.
Читайте також:
Рецепт кабачків у соусі на зиму
- Кабачки добре помийте, зріжте ту частинку, де стебло прикріплюється до овоча, а потім наріжте шматочками по 0.5-1 см.
- У воді розведіть томатну пасту, її кількість можна збільшити й до 6-7 ложок для більш насиченого смаку. Додайте олію, сіль і цукор. Все перемішайте до однорідності.
- У каструлю з томатним маринадом складіть нарізані кабачки та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Щойно закипить — зменшіть вогонь до середнього і готуйте до м’якості кабачків, близько 30-40 хвилин.
- Потім додайте зубчики часнику, пропущені через прес, та оцет. Все перемішайте та спробуйте на смак. Відрегулюйте, додаючи сіль, цукор чи оцет. Варіть ще близько 2-5 хвилин.
- Розкладіть киплячі кабачки у стерилізовані банки і закрийте кришками. Переверніть та вкутайте ковдрою і залиште до повного остигання.
Раніше видання розповідало, як правильно заморозити вишні на зиму.