Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як готує сирники Євген Клопотенко: рецепт та одна важлива порада

Сирники рецепт

Сирники є однією із найпопулярніших страв в Україні. Дуже прості в приготуванні та неймовірно смачні.

Сьогодні ми подамо рецепт, як їх готує шеф-кухар Євген Клопотенко. Для початку розповімо пораду, яка допоможе у приготуванні. Так от, відомий кулінар радить обирати жирний кисломолочний сир. Важливо, щоб він не мав у собі багато рідини, але якщо вже такий придбали, то просто відкиньте на друшляк і зайва волога витече.

ВІДЕО ДНЯ

Аби сирники гарно формувалися і були ніжними, варто гарно розім’яти сир. Використайте для цього виделку.

Читайте також:
Інстаграм підкорює рецепт сирно-гарбузової запіканки з візерунками: як її зробити
Реклама

Рецепт сирників передбачає такі інгредієнти:

  • 400 грамів кисломолочного сиру,
  • 1 яйце,
  • 3 столові ложки борошна (і ще трохи для панірування),
  • цукор — 3 столові ложки,
  • трішки соняшникової олії для смаження,
  • 10 грамів ванільного цукру
  • дрібка солі.
Реклама

Сирники — рецепт Євгена Клопотенко

  1. Змішайте у мисці сир, яйце, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Все це дуже реально потрібно вимішати виделкою.
  2. Далі всипте борошно і вже ложкою розмішайте. Повинно вийти еластичне тісто.
  3. Сформуйте сирники округлої форми товщиною близько 2 сантиметрів, обваляйте їх у борошні.
  4. Поставте смажитись до золотистої скоринки з обох боків (приблизний час 2 хвилини з кожного боку, але все залежить від товщини сирників, які ви зробите).
  5. Обсмажені сирники викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
  6. Подавайте теплими.

До речі, любителі кулінарії можуть приготувати торт без випічки під назвою «Пломбір».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно