Швидке дріжджове тісто на пиріжки: як його приготувати
Як приготувати швидке дріжджове тісто на пиріжки — рецепт, який завжди вдається.
Щоб пиріжки завжди вдавалися, потрібно зробити ідеальне тісто. А це не зовсім і просто. Адже потрібно врахувати чимало процесів.
ВІДЕО ДНЯКулінарна блогерка Alina FooDee опублікувала рецепт, який вже зібрав понад 1 мільйон переглядів. Ми переповідаємо його.
Швидке дріжджове тісто на пиріжки готується з таких інгредієнтів:
Реклама- теплої води — 200 грамів,
- гарячої води — 200 грамів,
- борошна — 600 грамів,
- сухих швидкодіючих дріжджів — 10 грамів (або можна взяти 30 грамів так званих «живих» дріжджів),
- солі — 1 чайної ложки,
- цукру — 2 столових ложок,
- рослинної олії — 3 столових ложок.
Швидке дріжджове тісто — рецепт
- Вилийте в миску теплу воду, додайте дріжджі. Залиште орієнтовно на 5 хвилин.
- Додайте в миску 3 столові ложки муки, сіль, цукор та олію. Вилийте гарячу воду і перемішайте. Опісля залишіть на кілька хвилин, щоб маса трохи охолола.
- Почніть додавати решту борошна (обов’язково просіяного) та вимішувати тісто. Воно має бути однорідної консистенції.
- Коли все готове, то покладіть на 15 хвилин, щоб воно підійшло.
- Все, воно готове для використання. Причому тісто підходить і для смаження, і для випікання.
Нагадаємо наш рецепт швидкого торта, який можна приготувати за 15 хвилин.