Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати популярний шоколадний бісквіт

Як приготувати популярний шоколадний бісквіт

Шоколадний бісквіт є основою для багатьох видів тортів. Рецепт доволі легкий, але інколи буває «просідання» випічки. Ми ж розповідаємо, як цього уникнути.

Шоколадний бісквіт за цим рецептом виходить завжди смачним та красивим, попри те, що готувати його надзвичайно швидко та просто.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування нам знадобиться:

  • яйця — 6 штук,
  • борошно — 1 склянка,
  • цукор — 1 склянка,
  • какао — 2,5 столових ложок.
Реклама
Читайте також:
Варення з гарбуза на зиму: рецепт з апельсином та лимоном

Шоколадний бісквіт — рецепт

  1. Перед початком приготування бісквіта треба підготувати дві глибокі ємності. Важливо, щоб вони були ідеально чистими та абсолютно сухими, інакше наше тісто не виросте.
  2. В одну з тарілок треба розділити акуратно та ретельно білки, а в іншу вливаємо жовтки.
  3. Спочатку будемо збивати білки. Це необхідно робити приблизно 3-5 хвилин, допоки маса не побіліє і не виросте в об’ємі.
  4. Після цього висипаємо в тарілку більш ніж половину склянки цукру і знову все гарненько збиваємо.
  5. З жовтками робимо аналогічно, тобто трішки збиваємо їх міксером доти, доки вони не змінять свій колір.
  6. Висипаємо в них решту цукру зі склянки і знову збиваємо декілька хвилин до розчинення цукру.
  7. У тарілку з білками виливаємо жовткову збиту масу. Повільно перемішуємо дерев’яною чи силіконовою лопаткою, повторюючи рухи «зверху-вниз».
  8. Після цього до тіста через сито просіюємо какао.
  9. Далі необхідно просіяти борошно і змішати його з яйцями. Але це потрібно робити не відразу, а за декілька етапів. Інакше тісто буде з грудочками.
  10. У форму для випічки стелимо пергаментний папір. І форму, і папір змащуємо маслом. Це для того, щоб тісто легше відставало.
  11. Виливаємо бісквіт у змащену форму. Декілька разів обертаємо форму круговими рухами, щоб тісто мало ідеальний вигляд.
  12. Відправляємо тісто у розігріту до 170-180° духовку. Через 45 хвилин дістаємо бісквіт із духовки і перевіряємо, чи він готовий. Для цього використовуємо зубочистку. Якщо після проколювання коржа вона залишилася чистою, то тісто готове. Залишаємо бісквіт у формі до того часу, поки він не охолоне.
  13. Коли тісто остигло, можна діставати його з форми.
Реклама

От і все. Тепер ви можете створювати з нього найрізноманітніші десерти з найсмачнішими кремами і радувати цією смакотою своїх рідних.

Раніше видання розповідало рецепт швидкого дріжджового тіста на пиріжки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно