Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Млинці на молоці від Клопотенка: як їх готує відомий кухар

Млинці на молоці від Клопотенка: як їх готує відомий кухар
Фото: Depositphotos

Млинці від Клопотенка — цього разу розповідаємо, як їх готує відомий шеф-кухар. Цей рецепт на молоці.

Млинці є улюбленою стравою багатьох українців. Рецепт приготування доволі простий, але є кілька загальних порад.

ВІДЕО ДНЯ

Євген Клопотенко подає рецепт млинців, за яким вони виходять гарні на вигляд та в міру солодкі за смаком. Пасують, при цьому, з різними начинками.

Читайте також:
Один цікавий рецепт з лаваша, який сподобається всім: готуємо конвертики
Реклама

Млинці від Клопотенка — кілька порад

  • Кухар зазначає, що від жирності молока залежить смак. Чим молоко жирніше, тим смак насиченіший.
  • Щоб не було грудочок при розмішуванні, борошно потрібно додавати порціями.
  • Ступінь підсмаженості млинців залежить від кількості цукру, який ви додасте. Чим більше — тим рум’янішими вони будуть.
  • Рідке тісто для млинців, коли воно приготоване, варто залишити на деякий час настоятись (до 10 хвилин). Це потрібно для того, щоб клітковина розійшлась. У такому випадку млинці будуть менше рватись.

Млинці на молоці — рецепт

Для приготування візьміть:

Реклама
  • яйця — 2 штуки,
  • молоко — 340 мл,
  • цукор — 2 столові ложки,
  • борошно — 130 грамів,
  • дрібку солі,
  • соняшникову олію — 4 столові ложки (2 для рецептури, 2 — для смаження),
  • вершкове масло — 5 грамів (для змащування).

Рецепт млинців

  1. Підготуйте миску, в якій будете заколочувати тісто. Вбийте яйця, додайте сіль, цукор та 2 столові ложки олії. Все це перемішайте вінчиком.
  2. Далі влийте молоко та знову все вимішайте. Слідкуйте, щоб сіль і цукор розчинились повністю.
  3. Далі порціями додавайте борошно і постійно вимішуйте. У результаті має вийти рідке тісто, яке варто відкласти на 10 хвилин для настоювання.
  4. Розігрійте сковорідку та трішки змастіть олією.
  5. Потім налийте трішки тіста на пательню та рівномірно розподіліть по поверхні.
  6. Перевертати млинець потрібно, коли краї стануть коричневими.

Смажені млинці Клопотенко рекомендує складувати один на одний та перемащувати вершковим маслом.

Реклама

Раніше видання публікувало рецепт, як приготувати швидку піцу на сковороді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно