Млинці на молоці від Клопотенка: як їх готує відомий кухар
Млинці від Клопотенка — цього разу розповідаємо, як їх готує відомий шеф-кухар. Цей рецепт на молоці.
Млинці є улюбленою стравою багатьох українців. Рецепт приготування доволі простий, але є кілька загальних порад.
ВІДЕО ДНЯЄвген Клопотенко подає рецепт млинців, за яким вони виходять гарні на вигляд та в міру солодкі за смаком. Пасують, при цьому, з різними начинками.
РекламаМлинці від Клопотенка — кілька порад
- Кухар зазначає, що від жирності молока залежить смак. Чим молоко жирніше, тим смак насиченіший.
- Щоб не було грудочок при розмішуванні, борошно потрібно додавати порціями.
- Ступінь підсмаженості млинців залежить від кількості цукру, який ви додасте. Чим більше — тим рум’янішими вони будуть.
- Рідке тісто для млинців, коли воно приготоване, варто залишити на деякий час настоятись (до 10 хвилин). Це потрібно для того, щоб клітковина розійшлась. У такому випадку млинці будуть менше рватись.
Млинці на молоці — рецепт
Для приготування візьміть:
Реклама- яйця — 2 штуки,
- молоко — 340 мл,
- цукор — 2 столові ложки,
- борошно — 130 грамів,
- дрібку солі,
- соняшникову олію — 4 столові ложки (2 для рецептури, 2 — для смаження),
- вершкове масло — 5 грамів (для змащування).
Рецепт млинців
- Підготуйте миску, в якій будете заколочувати тісто. Вбийте яйця, додайте сіль, цукор та 2 столові ложки олії. Все це перемішайте вінчиком.
- Далі влийте молоко та знову все вимішайте. Слідкуйте, щоб сіль і цукор розчинились повністю.
- Далі порціями додавайте борошно і постійно вимішуйте. У результаті має вийти рідке тісто, яке варто відкласти на 10 хвилин для настоювання.
- Розігрійте сковорідку та трішки змастіть олією.
- Потім налийте трішки тіста на пательню та рівномірно розподіліть по поверхні.
- Перевертати млинець потрібно, коли краї стануть коричневими.
Смажені млинці Клопотенко рекомендує складувати один на одний та перемащувати вершковим маслом.
РекламаРаніше видання публікувало рецепт, як приготувати швидку піцу на сковороді.