Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Вона не несе жодної користі: яка каша вважається найбільш шкідливою

Вона не несе жодної користі: яка каша вважається найбільш шкідливою

Відомо, яку кашу не потрібно вживати та чому

Багато хто думає, що каша — ідеальна страва для організму, яка насичує його лише поживними речовинами. Проте це далеко не так.

Справа в тому, що окремі крупи краще не вживати у великій кількості, адже таким чином вони можуть навіть принести шкоду здоров’ю.

ВІДЕО ДНЯ

Які три каші є найшкідливішими

Зокрема, одна із каш справді надає організму енергії, а людині — відчуття ситості, але має суттєві недоліки. Тому її радять їсти нечасто. Ідеться про кукурудзяну кашу. Вона і вважається найменш корисною.

Головними її мінусами є високий глікемічний індекс, тобто це той продукт, який легко засвоюється організмом, але може призвести до коливання рівня цукру у крові. А також часте вживання кукурудзяної каші може сприяти різкому збільшенню ваги тіла.

Реклама
Читайте також:
Один цікавий рецепт з лаваша, який сподобається всім: готуємо конвертики

Однією із найбільш шкідливих є і манка. Хоча раніше її часто давали дітям, щоб вони швидше «росли», насправді вона не є настільки корисною. Це зумовлено великою кількістю крохмалю у крупі, і навпаки — нестачею білка.

Реклама

Рис — також каша, яку не варто вживати занадто багато, особливо — білий шліфований. Адже у ньому через обробку зникають усі поживні речовини, через що він стає «нейтральним» і провокує збільшення ваги.

Яка каша вважається найбільш корисною

Найкращою кашою для орагнізму є гречка, адже вона насичена рядом корисних вітамінів та не має у собі високого глікемічного індексу. Через це придатна для вживання і для тих, у кого є діабет.

Раніше було опубліковано рецепт, як за 10 хвилин приготувати плавлений сир вдома.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно