Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рецепт, як за 10 хвилин приготувати плавлений сир вдома

Плавлений сир вдома
Фото: скріншот із відео

Плавлений сир вдома приготувати доволі просто, а смак його нічим не гірший за магазинний плавлений сирок. Подаємо рецепт цієї смачної намазки на хліб.

На YouTube-каналі «Смачне життя» подали рецепт, як приготувати плавлений сир в домашніх умовах. Авторка зазначає, що для цього потрібно орієнтовно 10 хвилин, ну ще кілька хвилин на підготовку продуктів. Сирок відмінно смакуватиме у якості намазки на хліб.

ВІДЕО ДНЯ

Для його приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • сир домашній або магазинний (чим жирніший, тим краще) — 350 грамів,
  • жирне коров’яче молоко — 60 мл,
  • вершкове масло — 80 грамів,
  • 1 куряче яйце,
  • сіль — пів чайної ложки,
  • цукор — пів чайної ложки,
  • сода — 1 чайна ложка.
Реклама
Читайте також:
Як готується голодна кутя: рецепт та коли її потрібно класти на стіл у 2024 році

Плавлений сир вдома

  1. У миску викладіть сир, вбийте яйце, додайте молоко, сіль, соду та цукор.
  2. Розтопіть масло й також влийте у сир.
  3. Перекрутіть все блендером або вимішайте виделкою до однорідної маси (блендером буде краще, оскільки залишиться менше грудочок).
  4. Цю суміш поставте на малий вогонь та постійно перемішуйте. Сир буквально на очах почне плавитись.
  5. Суміш потрібно тримати на вогні до того часу, поки не розтопляться всі грудочки (це орієнтовно 10 хвилин).
  6. Вилийте плавлений домашній сир у ємність (пластиковий контейнер чи банку) та залиште до остигання (у холодильних ставити не потрібно).
  7. Подавайте з хлібом.
Реклама

Авторка рецепта каже, що такий домашній плавлений сир можна готувати з додаванням, сушеного часнику, кропу, зеленню, грибів або інших добавок.

Джерело: YouTube / Smahnezitty

Цікавим буде до читання і рецепт легкої закуски, якщо раптом прийшли гості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно