Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Збережіть собі на піст: рецепт, як приготувати пісний медовик

Пісний медовик

Медовик входить в число найбільш популярної випічки серед українців. Готують його з меду та кількох скоромних продуктів. Але в період посту можна приготувати пісний медовик і ми публікуємо такий рецепт.

І в тісто, і в крем ми даватимемо тільки ті продукти, які дозволено вживати у період посту. Така пісна випічка є дуже смачною.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти для тіста:

  • 400 грамів борошна,
  • 100 грамів меду,
  • 100 грамів води,
  • 100 грамів цукру,
  • 100 грамів олії рафінованої,
  • 1 чайна ложка розпушувача.
Реклама

Інгредієнти для крему:

  • сік фруктовий без цукру — 600 грамів,
  • 70 грамів манки,
  • 80 грамів цукру.
Реклама
Читайте також:
Торт без випічки за 15 хвилин: рецепт, який здивує своєю простотою

Рецепт, як приготувати пісний медовик

Готуємо коржі:

  • Візьміть каструлю та змішайте в ній мед, воду, олію та цукор.
  • Поставте на вогонь та грійте до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Помішуйте при цьому.
  • Всипте борошно та додайте розпушувач. Все гарно вимішайте. За консистенцією тісто повинно вийти липким та тягучим.
  • Поділіть рівномірно на кілька кульок та розкачайте у коржі під вашу форму для випікання. Дуже важлива порада: тісто розкатуйте під харчовою плівкою, так воно не буде липнути.
  • Випікайте при 160 градусах не більше 5 хвилин.
Реклама

Готуємо крем:

  • З’єднайте у ємності сік, манку та цукор. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.
  • Коли закипить крем, то зніміть з вогню і дайте повністю остигнути.
  • Далі повністю холодний крем збийте міксером. Це необхідно для того, щоб він став більш повітряним.

Збираємо торт:

  • Тут все просто — коржі один за одним перемащуємо кремом.
  • Пісний медовик обов’язково має настоятись: мінімум 3 години, бажано — всю ніч.
  • Далі можна присипати крихтою, яка залишилась від обрізків, коли ви починали збирати торт.

Раніше видання розповідало, як приготувати домашню нутеллу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно